El ministre Hereu, a l'acte d'aquest 10 de maig

El ministre Hereu defensa l'estructura bancària espanyola: ''És la idònia''

El titular d´Indústria també s´ha referit a la situació de la farmacèutica Grifols

El ministre d'Indústria i Turisme, Jordi Hereu, ha defensat que l'estructura actual del sistema bancari espanyol és "idònia" i ha reiterat que al Govern no li ha agradat el fons i la forma de l'oferta pública d'adquisició (OPA) hostil de BBVA sobre Banc Sabadell.

Ho ha dit aquest divendres 10 de maig en declaracions a la premsa després de visitar la fira d'ocupació GiraFeina de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), on ha afegit que l'absorció de Banc Sabadell "seria una pèrdua".

Hereu ha destacat "la sensibilitat respecte a les pimes, respecte al món industrial" de l'entitat liderada per Josep Oliu, i ha subratllat la necessitat de tenir diverses entitats amb implantació al territori.

Ha reiterat que "no val la pena" que es perdi una entitat de la trajectòria de Banc Sabadell, en paraules, i ha posat en valor l'equitat territorial i l'atenció a tots els sectors socials i econòmics.

El ministre ha subratllat que és “molt important tenir un sistema financer sòlid constituït per diferents bancs”.

OPA hostil

El 9 de maig passat, el consell d'administració de BBVA va decidir formular una oferta pública d'adquisició (OPA) hostil sobre el 100% de les accions de Banc Sabadell després del rebuig d'aquesta entitat a una proposta de caràcter amistós, segons van dir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

BBVA ofereix als accionistes de Sabadell un canvi d'un títol nou per cada 4,83 de Sabadell, la mateixa oferta que havia proposat la setmana passada al consell d'administració de l'entitat catalana, i per això es manté la prima del 30% sobre el preu de tancament de les dues entitats del 29 d'abril passat; del 42% sobre les cotitzacions mitjanes ponderades del darrer mes; i del 50% sobre les cotitzacions mitjanes ponderades dels darrers tres mesos.

A més, els accionistes de Banc Sabadell tindran un 16% de participació a l'entitat resultant. El preu equivalent de la contraprestació en efectiu és de 2,12 euros per acció de lentitat catalana.

Grifols

Preguntat sobre la carta del president de Grifols, Thomas Glanzmann, adreçada als accionistes de l'empresa i en què defensa la gestió realitzada, Hereu ha expressat el seu desig que la companyia "tingui un full de ruta perfectament establert i que li permeti superar els reptes que té”.

"Necessitem empreses a la indústria de la farmàcia, de la sanitat, de la mida, la vocació i la projecció de Grifols", ha afegit el ministre.