Bartolomé Beltrán

Mor Bartolomé Beltrán, el metge de la televisió

Ha mort aquest dissabte a Madrid als 74 anys a causa d'una insuficiència renal

El metge, divulgador i presentador Bartolomé Beltrán (1949, Campanet, Mallorca) ha mort aquest dissabte a Madrid als 74 anys a causa d'una insuficiència renal, segons ha informat La Razón.

Conegut per haver estat la figura de referència en televisió i ràdio a les dècades dels 80 i 90, el doctor Beltrán es va popularitzar per donar consells sobre salut a través de la pantalla, informar i apropar el públic als avenços mèdics. Actualment era el director de Prevenció i Serveis Mèdics d'Atresmedia.

El metge "per excel·lència" de la petita pantalla, va ser membre de la Societat Ginecològica Espanyola i de la Federació Internacional de Ginecologia i Obstetrícia i Acadèmic de les Reials Acadèmies de Múrcia i Valladolid.

Beltrán participava de forma recurrent en jornades i fòrums sobre divulgació, com els Associats de la Federació Espanyola d'Ortesistes i Protesistes (FEDOP), va ser qui va posar en marxa 'La salut és el que importa' a Antena 3 Radio i va presentar el programa '¿ Què em passa doctor?' a La Sexta.

També coordinava projectes com 'Constantes y Vitales', un comitè assessor d'especialistes a l'ictus, que oferia la seva experiència sobre la malaltia capitanejada pel metge.

Des del 2020, tenia el seu programa a Onda Cero 'En buenas manos' (diumenges, de 4.00 a 6.00 hores), en què el Dr. Bartolomé Beltrán abordava els temes més importants de l'actualitat sanitària amb especialistes.

Al seu darrer programa, de mitjans de gener, va tractar l'epilèpsia amb el doctor de la Unitat d'Epilèpsia Complexa de l'Hospital Universitari San Rafael de Madrid, el doctor Jaime Parra. Beltrán era, a més, col·laborador a La Razón, on escrivia una columna al suplement de salut.

Al llarg de la seva trajectòria he rebut diversos guardons, com la Medalla d'Or de la Creu Roja (1982), el Premi de l'Organització Mundial de la Salut (1988), el Premi del Ministeri de Sanitat i Consum, el Premi Ondas ( 1990) i l'Antena d'Or de la Comunicació.