Ferran Ferrer

Mor Ferran Ferrer, creador de la campanya 'Barcelona posa't guapa'

També va impulsar la Ruta del Modernisme i els X Jocs Mundials de Policies i Bombers

El directiu de l'Ajuntament de Barcelona Ferran Ferrer Viana, creador de la campanya de comunicació 'Barcelona posa't guapa' a finals del segle XX, ha mort aquest diumenge, informen fonts properes a un comunicat.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha dit en un missatge de X que va ser "un exemple de vocació pel servei públic i d'estimació cap a la ciutat" i amb un llegat d'un valor incalculable.

Fill de l'antic cap de cerimonial de l'Ajuntament Mariano Ferrer Marco, va ser director de Desenvolupament Estratègic Corporatiu i, del 1985 al 2001, gerent de l'Institut del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida.

Des de l'Institut, va impulsar aquells anys 'Barcelona posa't guapa' per difondre el Programa de Mesures per a la Protecció i Millora del Paisatge Urbà, a fi de fomentar la rehabilitació d'edificis i d'altres elements arquitectònics.

En aquesta mateixa etapa també va liderar la creació de la Ruta del Modernisme de Barcelona, i ja al segle XXI va organitzar els X Jocs Mundials de Policies i Bombers, que es va fer el 2003 amb més de 10.000 participants.

Reconeixements

Amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona'92 va rebre la medalla Barcelona 92, com a representant de la transformació de la ciutat i la millora del paisatge urbà, i per l'organització dels Jocs Mundials de Policies i Bombers va obtenir la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Civil.

També va rebre la Gran Creu de l'Ordre Militar, per contribuir a la devolució del Castell de Montjuïc a la ciutat de Barcelona durant la seva etapa a Barcelona de Serveis Municipals SA, com a director de Montjuïc i de les instal·lacions olímpiques.

La capella ardent s'obrirà aquest dilluns a les 15.30 al Tanatori de les Corts i el funeral serà dimarts a les 12.00 hores.