El ginecòleg Santiago Dexeus en una entrevista a RTVE

Mor el ginecòleg Santiago Dexeus, pioner de la fecundació in vitro

Durant la seva trajectòria ha rebut diverses distincions

El ginecòleg barceloní Santiago Dexeus i Trias de Bes, pioner en les tècniques de reproducció assistida a Espanya, ha mort aquest divendres als 88 anys, ha informat la clínica ginecològica Women's, que va fundar amb Damià Dexeus.

Dexeus va néixer el 22 de juliol del 1935, es va llicenciar a la Universitat de Barcelona, va ser director del Departament d'Oncologia de l'Institut de la Materinat de Barcelona i el 1973 va fundar amb el seu germà Josep Maria Dexeus l'Institut Universitari Dexeus, del qual va ser director fins al 2004.

Durant la seva trajectòria ha rebut diverses distincions, entre les quals hi ha la Medalla d'Or al mèrit a la feina del Govern, la Creu de Sant Jordi i la Medalla President Macià.

Reaccions a la mort de Dexeus

El secretari general del PSC, Salvador Illa, ha estat una de les primeres personalitats públiques que han reaccionat a la mort del metge: "Ens ha deixat un dels ginecòlegs catalans més importants, Santiago Dexeus. Protagonista de grans metes científiques, va impulsar els mètodes anticonceptius a Espanya i va ser pioner en l'ús de tècniques de fecundació 'in vitro'", ha dit Illa en un tuit recollit per CatalunyaPress .

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que "ens deixa un dels pioners de la medicina, un home que va dedicar la seva vida a la innovació a la ginecologia, a la humanització de l'atenció mèdica ia la defensa fervent dels drets de la dona".