Tendes de campanya improvisades a la Franja de Gaza

Moren almenys 50 persones després d'un atac israelià a un centre de desplaçats a Rafah

Hamàs denuncia que Israel ha bombardejat almenys 10 centres de desplaçats en 24 hores

Almenys 35 persones han mort en un bombardeig israelià sobre el centre de desplaçats de Barakasat, a la regió gazatina de Rafah, segons va denunciar el passat diumenge 26 de maig el Govern de l'enclavament, controlat pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamas), que ha denunciat atacs sobre 10 centres de desplaçats les últimes 24 hores.

"A la llum de l'espantosa massacre comesa per les forces d'ocupació a Rafah aquest diumenge a la nit, que s'ha cobrat la vida de 35 màrtirs i desenes de ferits fins ara, la majoria nens i dones, el Ministeri de Salut confirma que mai abans a la història s'havia acumulat i utilitzat conjuntament davant dels nostres ulls un nombre tan elevat d'instruments de matança massiva”, diu un comunicat de la cartera ministerial publicat al seu compte de la xarxa social Facebook.

A més, ha recordat que aquestes matances s'uneixen a la privació d'aigua, aliments, medicines, electricitat i combustible; a la destrucció d'infraestructures bàsiques que causen la propagació d'epidèmies i que no es puguin aturar; l'impediment del trasllat de pacients a l'estranger o l'atac contra equips humanitaris, deixant la població "sense lloc segur".

A més, el Govern gazatí ha recordat que les autoritats israelianes "havien designat aquestes zones com a zones segures i havia demanat als ciutadans i als desplaçats que anessin a aquestes àrees".

"Les últimes 24 hores, l'Exèrcit d'ocupació israelià ha bombardejat i atacat més de deu centres de desplaçats a Jabalia, Nuseirat, Gaza i Rafah (...). L'últim d'aquests atacs ha estat una terrible massacre perpetrada al centre de desplaçats de Barakasat", diu la missiva. A Barakasat haurien caigut en concret set projectils i bombes de grans dimensions de més de 900 quilos d'explosiu cadascuna, segons el Govern gazatí.

"Aquestes massacres en curs contra civils i desplaçats confirmen sense cap dubte que ens enfrontem al crim de genocidi amb premeditació i que l'Exèrcit d'ocupació infligeix deliberadament el nombre més gran possible de morts entre els civils i desplaçats que van fugir del foc de la guerra" , han denunciat les autoritats gazatíes.