Planta Fotovoltaica Canredondo

Naturgy comença la construcció de la seva planta fotovoltaica més gran a Espanya

El projecte suposarà una inversió de més de 150 milions d'euros i permetrà la creació de més de mil llocs de treball

Naturgy ha iniciat la construcció de la seva major instal·lació fotovoltaica a Espanya, Campo de Arañuelo, situada a la província de Càceres (Extremadura). Amb 300 MW de potència bec, la nova planta produirà anualment al voltant de 515 GWh/any d'energia d'origen renovable, una quantitat equivalent al consum elèctric de 157.100 vivendes. Així mateix, la instal·lació contribuirà a reduir més de 250.000 tones d'emissions de CO2 a l'any.

Naturgy invertirà més de 150 milions d'euros a la instal·lació, que comptarà amb una superfície de 290 hectàrees. Durant la fase d'obres i operació es crearan més de mil llocs de treball directes i indirectes.

Les obres s'han iniciat després de superar el procés de desenvolupament administratiu i mediambiental i una vegada obtingudes les llicències d'obres dels dos ajuntaments implicats, Aldeacentenera i Torrecillas de la Tiesa. La seva entrada en operació està prevista el 2026.

Amb aquesta infraestructura, Naturgy sumarà un total de 442 MW renovables a Extremadura. Camp d'Arañuelo s'unirà als parcs eòlics Merengue i Merengue II, a Plasencia, ia les plantes fotovoltaiques Miraflores, a Castuera, i Puerta del Jerte, també a Plasencia. Al costat de Campo de Arañuelo, el Grup construeix, al terme municipal de Badajoz, les plantes fotovoltaiques de l'Encinar I, Els Naips i Els Naipes II, que compten amb una potència instal·lada conjunta de 150 MW.

Naturgy gestiona a Extremadura, en diferents fases de desenvolupament, construcció i explotació, una cartera de nou projectes, que sumen una potència de 651 MW, amb una producció global de més de 1.300 GWh/any, cosa que suposarà la generació d'electricitat equivalent a prop de 400.000 vivendes.

Compromís amb la transició energètica

Naturgy ha assumit el compromís de ser un dels actors clau en la transició energètica cap a un model d¿economia circular i descarbonitzat.

El grup va destinar un 90% de la inversió executada el 2023 a projectes de transició energètica, amb 1.730 milions focalitzats en la generació d'energia renovable i més de 900 milions a les xarxes de distribució.

Naturgy compta actualment amb prop de 6,5 GW de capacitat instal·lada de generació renovable en operació (3,3 GW de generació eòlica, 2,2 GW de generació hidroelèctrica i 1 GW de fotovoltaica), i espera acabar l'any 2024 amb al voltant de 8 GW de capacitat instal·lada operativa, als quals caldria sumar un pipeline de projectes en desenvolupament de gairebé 20 GW, principalment a Espanya, Austràlia i els EUA.

Al camp dels gasos renovables, Naturgy gestiona un total de 70 projectes en diferent estat d'avenç, tots ells en territori espanyol i focalitzats en biometà (60 projectes) i hidrogen (10 projectes). Naturgy vol liderar al nostre país l'oportunitat que suposa el biometà com a vector de la transició energètica.