Una jugadora d´Uni Girona

Patacada a Turquia: l'Uni Girona, obligat a remuntar 21 punts a casa (81-60)

Un darrer quart per oblidar obliga l'equip de Roberto Íñiguez a una proesa per accedir a la final de l'EuroCup

Serà difícil, però s'han vist coses més rares. L'Uni Girona va perdre la semifinal de l'EuroCup a Turquia contra el Besiktas (81-60) i està obligat a remuntar a Fontajau si vol jugar-hi la final. La primera derrota a la competició continental, doncs, obliga a la proesa, ja que després de 30 minuts molt bons, un parcial de 25-7 a l'últim quart va deixar gelades les de Girona.

Tot i el bon inici de les locals, l'Uni va saber equilibrar el matx, amb Magaly Mendy com a referent ofensiva. El +11 de les turques va ser neutralitzat fins a un +6. Ja al segon quart, el Girona va aconseguir situar-se a només 2 punts, encara que el marcador sempre va ser dominat pel Besiktas. Tot i que van amenaçar de marxar de 8 a la pausa, un altre triple de l'Uni va deixar l'electrònic en 41-36 a l'equador.

Tot i això, les turques van aprofitar millor el pas per vestidors, portant la renda fins i tot a la frontera psicològica dels 10 punts. Aquí va emergir la figura d'Irati Etxarri, que amb dues cistelles seguides va liderar la reacció de l'Uni, que va tornar al partit. Les de Roberto Íñiguez es van situar a només 3 punts 52-49 i es van mantenir en aquesta distància quan el partit va arribar al punt que només faltaven 10 minuts per al final (56-53).

El darrer quart, en canvi, va ser un malson. El Besiktas va imposar el ritme de partit durant tot el període i va aconseguir un parcial de sortida de 9-0. El tècnic de l'equip català va demanar un temps mort, però ni tan sols amb els ajustaments que va fer va aconseguir que la dinàmica canviés.

A l'Uni li va costar Déu i ajuda superar la defensa de les locals, tot i que hi va haver un petit miratge amb un triple de Mendy que va reduir la distància a 11 punts (67-56). Tot i això, la dinàmica del Besiktas va ser un corró a la recta final i les turques van anar ampliant la seva renda fins als 21 finals.

Toca esperar, doncs, una millor versió a casa el proper dijous 14 perquè l'equip aixequi aquest considerable desavantatge i pugui classificar-se per a la final de la segona màxima competició continental.