La sinagoga de Ruan

La policia mata un home que volia cremar una sinagoga a Ruan (França)

La víctima es va abalançar contra els agents quan el van sorprendre

Les forces de seguretat de França han abatut aquest divendres 17 de maig a la matinada un home armat que amenaçava de calar foc a una sinagoga de la ciutat de Ruan, situada a la regió de Normandia.

El ministre de l'Interior francès, Gérald Darmanin, ha assenyalat que un agent de la Policia va fer ús de la seva arma per "neutralitzar un individu armat que clarament volia calar foc a la sinagoga de la ciutat" i ha felicitat els agents pel "seu capacitat de resposta i la seva valentia”, tal com ha indicat en un missatge difós al vostre compte de la xarxa social X.

Les forces de seguretat expliquen que aquest incident ha tingut lloc minuts abans de les 7 del matí, quan diversos agents s'han desplaçat fins a la zona a causa de la presència de fum. Allà van topar amb un home que portava un ganivet i una barra de ferro i que, segons han informat fonts properes a l'assumpte al diari Le Figaro , es va abalançar sobre els agents.

L'alcalde de la ciutat, Nicolas Mayer Rossignol, ha indicat que "no s'han hagut de lamentar més víctimes" i ha afirmat que el "conat d'incendi a la sinagoga està sent posat sota control pel Cos de Bombers". De la mateixa manera, ha volgut traslladar el seu suport a la comunitat jueva de la ciutat de Ruan.

Actes antisemites des de l'inici de la guerra

A finals de l'any passat, diversos mitjans, citant fonts oficials, van explicar que al territori francès s'han detectat més de mig centenar d'episodis antisemites des que va començar la guerra.

De fet, en poc més d'un mes es van duplicar aquest tipus d'atacs respecte dels que s'havien registrat l'any anterior, 2022. Darmanin va apuntar que fins i tot es van deportar alguns dels responsables (si estaven en situació irregular), però no va voler valorar l'aparició de pintades d'estrelles de David, cosa que feien servir els nazis per assenyalar els jueus.

Diversos membres del Govern francès van declarar que seran ferms a condemnar els actes en contra de la comunitat jueva, la qual supera les 600.000 persones al país.