El fum del foc s'eleva sobre la sala de concerts Crocus City Hall en flames després d'un tiroteig al nord-oest de Moscou, Rússia | Europa Press

Pugen a 93 les víctimes mortals de l'atemptat de Moscou

L'atemptat ja ha estat reivindicat per l'Estat Islàmic, després que Ucraïna i el Cos de Voluntaris Russos neguessin la seva implicació

L'atac terrorista reivindicat per l'Estat Islàmic a Moscou, capital russa, s'ha saldat fins ara amb 93 víctimes mortals i més d'un centenar de ferits. Així ho ha xifrat el Comitè de Recerca de Rússia, organisme fiscal que depèn de la presidència. De fet, per la presència a hospitals de tants ferits, les autoritats locals han comunicat que el nombre de víctimes mortals encara podria augmentar.

Un grup de terroristes van obrir foc aquest divendres a l'interior de la sala de concerts Crocus City Hall al nord-oest de Moscou. Els atacants van accedir a l'edifici vestits de camuflatge i armats amb metralletes, i van fer nombroses ràfegues de trets contra civils. Agents de les forces especials de la Guàrdia Nacional de Rússia van ser traslladats fins al lloc dels fets, segons va recollir l'agència TASS.

Tal com ha transcendit les últimes hores, a principis d'aquest mes de març l'ambaixada nord-americana a Moscou va avisar que registre sobre la possible preparació d'un atac terrorista en un esdeveniment públic a Moscou. A més, la previsió era que, precisament, l'atac podria tenir lloc en una sala de concerts. L'Ambaixada va demanar als ciutadans nord-americans que evitessin les aglomeracions de persones almenys en les 48 hores següents.

L'Estat Islàmic

L'Estat Islàmic és una organització extremista gihadista que va sorgir a la regió de l'Orient Mitjà a principis del segle XXI. L'objectiu declarat de l'Estat Islàmic és establir un califat islàmic a la regió, basat en una interpretació radical i violenta de la llei islàmica (xaria). Aquesta organització s'ha caracteritzat per la seva brutalitat extrema, cometent nombrosos actes de terrorisme, atrocitats contra la població civil i crims de lesa humanitat als territoris que ha controlat.

Un dels atemptats més sanguinaris perpetrats per l'Estat Islàmic va tenir lloc el 13 de novembre del 2015, a París, França. Aquella nit, un grup de terroristes vinculats a l'Estat Islàmic va dur a terme una sèrie coordinada d'atacs a diversos llocs de la ciutat, incloent-hi la sala de concerts Bataclan, on es va produir la massacre més mortífera. En total, van morir 130 persones i més de 400 van resultar ferides als atacs. Aquest atemptat va causar commoció a nivell mundial i va portar a un augment en la cooperació internacional contra el terrorisme.