Imatge d'arxiu de l'estació de Bahía Sur a San Fernando

Renfe fitxa més de 300 militars en els deu últims anys de servei

L'operador ferroviari intenta facilitar el "tornada a la vida civil" del personal de tropa i marineria

Renfe ha incorporat 308 militars que es troben en els seus últims deu anys de servei com a treballadors a la companyia en llocs que van des d'operadors comercials fins a llocs de treball de tallers en tres convocatòries públiques llançades des del 2019.

D'aquesta manera, l'operador ferroviari intenta facilitar el "tornada a la vida civil" del personal de tropa i marineria de les Forces Armades, però també reservistes d'especial disponibilitat, segons ha informat aquest dissabte en un comunicat.

Dels 308 treballadors nous que s'han incorporat a Renfe el 2019, 2023 i 2024, un total de 230 ocupen llocs com a operadors comercials d'ingressos i els 78 restants són operadors d'ingrés d'enginyeria i manteniment.

En línia amb les convocatòries anteriors, Renfe ha efectuat aquestes contractacions en virtut de les mesures adoptades per la Comissió de Defensa del Congrés dels Diputats pel qual els aspirants han hagut de facilitar una certificació emesa pel departament que dirigeix Margarita Robles en què consta l'historial de formació rebuda durant els anys de servei a més d'acreditar l'idioma sol·licitat a través d'un certificat oficial.