Benjamin Netanyahu, en arxiu

El rescat dels quatre segrestats israelians es va saldar amb 150 morts palestins

Segons ha expressat el Ministeri de Salut de la Franja de Gaza, controlat per Hamàs

Almenys 150 persones han mort i desenes han resultat ferides com a conseqüència d'un nou atac israelià llançat aquest dissabte contra diverses zones del centre de Gaza, principalment al campament de refugiats de Nuseirat, escenari d'una operació de l'exèrcit d'Israel que ha acabat amb el rescat amb vida de quatre ostatges en mans de les milícies palestines.

"Almenys 150 màrtirs han mort en horribles massacres comeses per l'ocupació a Nuseirat", segons ha informat el Ministeri de Salut de la Franja de Gaza en un breu comunicat, recollit pel diari 'Filastin', afí al moviment islamista, mentre testimonis de l'agència oficial de notícies palestina, WAFA, parlen d'un bombardeig "sense precedents" que ha durat més d'una hora, a Nuseirat, Deir al-Balah, Zueida i Bureikh.

El ministeri gazatí, sota control de Hamàs, ha denunciat per part seva un "gran nombre de morts i ferits" en aquest atac israelià contra el campament de refugiats i que descriu com una "horrible massacre", igual que ho ha fet el portaveu de la Presidència de l'Autoritat Palestina, Nabil Abú Rudeina.

"Aquesta massacre és una continuació de la guerra genocida a què està exposat el poble palestí", ha declarat abans de demanar una vegada més la intervenció immediata de la comunitat internacional i del Consell de Seguretat de l'ONU perquè "obliguin les autoritats d'ocupació a aturar immediatament totes aquestes accions, que violen totes les resolucions internacionals”.

A més, en un comunicat publicat a la seva pàgina de Facebook, el Ministeri gazatí declara que la major part de les víctimes són "dones i nens" que estan arribant en aquests moments a l'Hospital dels Màrtirs d'Al-Aqsa, a la veïna Deir al -Balah.

El Ministeri alerta que el saturat sistema d'ambulàncies està incapacitat per atendre totes les peticions d'auxili originades pels bombardejos, que a més a més s'han estès als voltants del centre mèdic on estan rebent atenció mèdica les víctimes, segons fonts palestines.

Poques hores després del començament del bombardeig, Israel ha anunciat l'alliberament de la jove Noa Argamani i de tres homes, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov i Shlomi Ziv, tots segrestats durant el festival de música Supernova, un dels principals objectius de l'atac de les milícies.

L'alliberament ha tingut lloc després d'una operació simultània contra dos amagatalls de les milícies de Hamàs "al cor del campament de refugiats". Argamani va ser alliberada en un i els altres tres ostatges van ser extrets del segon objectiu.

L'atac contra Nuseirat ha estat confirmat per l'Exèrcit israelià i segueix els que van tenir lloc dimecres contra una escola de l'Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA), que segons les autoritats gazatíes va matar 40 persones , i dijous, que va acabar amb la vida de l'alcalde del campament, Iyad al-Maghari. Israel, en resposta, ha assegurat que a l'escola hi havia almenys 17 terroristes de Hamàs, morts a l'atac.

En la seva reacció a l'atac al centre de Gaza, el líder polític de Hamàs, Ismail Haniye, ha avisat Israel que no podrà "imposar la seva voluntat a força de "massacres com la d'aquest dissabte".

"Si els ocupadors creuen que ens poden imposar la seva voluntat per la força és que estan delirant", ha indicat. "Han fracassat a l'àmbit militar, a l'àmbit polític ia l'àmbit moral", segons ha informat en un comunicat, recollit pel diari 'Filastin', afí al moviment islamista.

Haniye ha afirmat que, a més, no acceptarà cap mena d'acord amb Israel "que no redundi en la seguretat, que és el que va primer i és principal, per al poble palestí".