El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, arriba a Pequín Data: 08/04/2024

Rússia reforça els seus llaços amb la Xina amb un viatge oficial a Pequín

"Està previst un intercanvi detallat d'opinions sobre una sèrie de 'temes candents' i temes regionals"

El ministre d'Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, ha arribat aquest dilluns a la capital de la Xina, Pequín, com a part d'un viatge oficial de dos dies de durada en què està programat que es reuneixi amb el seu homòleg xinès, Wang Yi, abordar qüestions dinterès com la guerra dUcraïna.

La cartera diplomàtica russa havia indicat la vigília que els dos titulars tenen l'objectiu de discutir "una àmplia gana de temes de cooperació bilateral, així com la interacció a nivell internacional".

Per fer-ho, posaran "èmfasi en el treball conjunt" en organismes i fòrums multilaterals com les Nacions Unides, els BRICS, el G20, el Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) o l'Organització de Cooperació de Xangai (OCS).

"Està previst un intercanvi detallat d'opinions sobre una sèrie de 'temes candents' i temes regionals, inclosa la crisi d'Ucraïna i la situació a la regió d'Àsia i el Pacífic", diu un comunicat.

Lavrov i Wang es van reunir per última vegada a l'octubre a Pequín i van mantenir converses a Moscou al setembre, en un exemple dels forts vincles que continuen mantenint els dos països malgrat les pressions internacionals per aïllar Rússia.

El comerç entre Rússia, afectada per les sancions occidentals, i la Xina, la segona economia més gran del món, també floreix després d'assolir la xifra rècord de 240.000 milions de dòlars el 2023. La Xina s'ha convertit en proveïdor de tota mena de productes, des de roba fins a maquinària i automòbils, després de l'èxode de fabricants occidentals i les múltiples rondes de sancions. Alhora, Rússia ha impulsat l'exportació a la Xina de matèries primeres com carboni i petroli.