Sanofi

Sanofi anuncia un ERO que afectarà 89 persones, la majoria de Barcelona

L'empresa va comunicar dijous als treballadors i als seus representants la decisió

La farmacèutica francesa Sanofi ha anunciat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 89 persones a Espanya, de les quals "la gran majoria estan adscrites al centre de treball de Barcelona".

Segons han informat fonts de l'empresa a Europa Press aquest divendres, els acomiadaments no afecten el centre de producció de Riells i Viabrea (Girona), sinó que estan vinculats a les unitats de negoci de biopharma i altres funcions corporatives.

L'empresa va comunicar dijous als treballadors i als seus representants la decisió, i per això el procés de negociació encara no ha començat.

Segons l'empresa, l'objectiu és "adaptar l'estructura i el funcionament a les necessitats actuals i futures del sector", assegurant la competitivitat i la viabilitat.

La companyia dóna feina a unes 1.450 persones a Espanya, i esgrimeix en la seva decisió els canvis estructurals vinculats a la modernització i simplificació dels processos interns.

Sanofi

Sanofi és una de les companyies farmacèutiques més grans i reconegudes del món, amb una llarga trajectòria en la innovació i el desenvolupament de productes de salut.

Fundada el 1973 i amb seu a París, França, Sanofi ha crescut fins a convertir-se en un gegant global a la indústria farmacèutica. El seu compromís amb la investigació i el desenvolupament, juntament amb la seva àmplia gamma de productes, la posiciona com un líder clau al sector de la salut.

Sanofi es va originar a partir de la fusió de diverses empreses farmacèutiques franceses. En 1999, es va fusionar amb Synthélabo per formar Sanofi-Synthélabo, i en 2004, es va fusionar novament amb Aventis, creant Sanofi-Aventis.

El 2011, la companyia va simplificar el seu nom a Sanofi. Al llarg d'aquestes fusions i adquisicions, Sanofi ha ampliat el seu dossier i la seva presència global, consolidant-se com una força dominant al mercat farmacèutic.

Sanofi ofereix una àmplia gamma de productes que aborden diverses necessitats de salut. Entre els seus productes més coneguts hi ha:

  • Lantus (insulina glargina): Un tractament de llarga durada per a la diabetis tipus 1 i tipus 2, que ha estat un pilar en el tractament daquesta malaltia crònica.
  • Dupixent (dupilumab): Un medicament biològic utilitzat per tractar diverses condicions inflamatòries, incloses la dermatitis atòpica, l'asma i la rinosinusitis crònica.
  • Plavix (clopidogrel): Un anticoagulant utilitzat per prevenir esdeveniments cardíacs com atacs de cor i vessaments cerebrals en pacients amb malaltia arterial.
  • Vacunes: Sanofi Pasteur, la divisió de vacunes de l'empresa, és un dels majors proveïdors de vacunes al món, proporcionant immunitzacions essencials contra malalties com la grip, la pòlio i el xarampió.