Postal de la celebració del centenari de Telèfonica

Telèfònica celebra el centenari: ''Un segle d'innovació i de superació''

Fundada el 1924 a Espanya, la companyia ha estat un pilar fonamental en l'evolució de les comunicacions a nivell global

Aquest divendres, Telefónica ha celebrat una fita única: ha aconseguit el seu centenari. La companyia ha commemorat aquesta data tan important en un esdeveniment presidit pel Rei Felip VI, i que ha comptat amb la presència de la presidenta del Congrés de Diputats, Francina Armengol, o de figures il·lustres com el cuiner Ferran Adrià, o l'expresident del Govern José María Aznar.

La gala va iniciar amb la interpretació de l'himne d'Espanya a càrrec de l'Orquestra de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, seguit de la presentació d'una simfonia creada especialment per commemorar el centenari de Telefónica, composta pel músic madrileny Lucas Vidal.

Durant l'esdeveniment, José María Álvarez-Pallete, president de Telefónica, va dirigir unes paraules d'agraïment i reflexió, destacant la importància de la companyia al llarg dels darrers cent anys i el compromís continu amb la innovació i el progrés tecnològic. Álvarez-Pallete va expressar la seva gratitud cap a Felip VI i va destacar el suport constant que la Família Reial ha brindat a Telefónica al llarg de la seva història. Al final de l'esdeveniment, tots els artistes convidats i que van participar es van unir per interpretar "Aniversari feliç".

100 anys de Telefónica

Fundada el 1924 a Espanya, la companyia ha estat un pilar fonamental en l'evolució de les comunicacions globalment. Des dels seus inicis, Telefónica s'ha destacat per la constant innovació, el compromís amb el progrés tecnològic i la contribució al desenvolupament de societats més connectades.

Fundada per l'empresari espanyol Juan Pérez Pérez, Telefónica va iniciar les operacions com una empresa de telecomunicacions que oferia serveis de telefonia fixa a Espanya. Amb el pas dels anys, la companyia va experimentar un creixement significatiu i va expandir la seva presència a nivell internacional, convertint-se en una de les empreses líders al sector de les telecomunicacions a nivell mundial.

Telefónica opera a múltiples països arreu del món, incloent-hi Espanya, Alemanya, Brasil, Xile, Colòmbia, Perú, Argentina, Mèxic, Regne Unit i altres països d'Europa i Amèrica Llatina. Els seus serveis comprenen una àmplia gamma de solucions de comunicació, incloent telefonia mòbil, telefonia fixa, serveis d'internet, televisió per cable, solucions empresarials i serveis de tecnologia digital.

L'empresa ha estat reconeguda per la seva innovació constant en el desenvolupament de tecnologies de comunicació, com el desplegament de xarxes 4G i 5G, l'expansió de fibra òptica d'alta velocitat i l'impuls de la digitalització en diversos sectors econòmics i socials.

Al llarg de la seva centenària història, Telefónica ha connectat milions de persones, empreses i comunitats, i ha contribuït de manera significativa a la transformació digital ia l'avenç de la societat a l'era de la comunicació global. El llegat de Telefónica és el d'una empresa que ha marcat un abans i un després al món de les telecomunicacions, i que mira cap al futur amb el compromís de continuar innovant i connectant el món durant molts anys més.