Policies de Finlàndia

Tiroteig en una escola de Finlàndia: un menor mort i 2 persones ferides més

Tant el responsable dels trets com la víctima mortal són estudiants del centre, segons expliquen mitjans locals

Un nen ha mort i dos més han resultat ferits per un tiroteig en una escola situada al districte de Viertola, a la ciutat de Vantaa, al sud de Finlàndia, segons ha informat la policia, que ha confirmat la detenció del presumpte autor, un company de dotze anys.

"Un dia així no hauria d'haver passat", ha expressat el cap del Departament de Policia de la regió Uusimaa Oriental, Ilka Koskimaki, que s'ha encarregat d'informar sobre la mort del nen, de també 12 anys, així com de la situació " greu" dels altres dos ferits, de la mateixa edat que la víctima mortal.

Koskimaki ha lamentat que "setmanalment" es produeixin diferents tipus d'"amenaces" similars i que com a societat no hagin sabut aprendre dels tirotejos que s'han produït en altres centres educatius.

El sospitós és un altre nen de 12 anys que ja ha estat detingut i que podria enfrontar-se al delicte d'assassinat i intent d'homicidi, ja que hi ha "cert grau de planificació", segons el comissari de districte, Kimmo Hyvarinen.

A causa de la seva curta edat no pot ser empresonat, per la qual cosa serà lliurat als serveis socials una vegada el menor sigui interrogat, ha explicat la policia, que ha revelat que l'arma de foc que portava durant el seu arrest té llicència i pertany a un familiar propera.

La Policia ha acudit al lloc dels fets poc després de les 9.00, aconseguint detenir el sospitós de forma pacífica en només una hora a Tapulikaupunki, un barri del nord d'Hèlsinki, la capital. En el moment de ser interceptat, portava una arma de foc, segons la cadena de televisió YLE .

El centre on han tingut lloc aquests fets és un col·legi de primària on acudeixen uns 800 alumnes diàriament i on treballen 90 persones.