Un home amenaça d'autolesionar-se al Parlament d'Islàndia

VÍDEO: Un immigrant interromp un ple a Islàndia amenaçant d'autolesionar-se

L'home, molt exaltat, va voler aturar el ple on es debatia l'enduriment de les lleis d'immigració i asil al país insular

Un ple sobre immigració del Parlament d'Islàndia s'ha vist interromput aquesta setmana per la irrupció a la sala d'un sol·licitant d'asil que, segons els mitjans islandesos, amenaçava de saltar des d'una tribuna elevada.

Birgir Ármannsson, presidenta del parlament islandès, va haver de posposar una reunió parlamentària a causa dels crits i l'amenaça de l'home. Al ple, el ministre de Justícia, Guðrún Hafsteinsdóttir, presentava un nou projecte de llei sobre els sol·licitants d'asil, endurint les mesures per accedir al país, segons publica Iceland Monitor.

Asmundur Friðriksson, diputat del Partit de la Independència, va compartir un vídeo de l'incident a Facebook. Els sol·licitants d'asil islandesos van fer soroll, van cridar i van trucar des de les plataformes parlamentàries al començament del debat sobre els canvis a la Llei d'Estrangeria. Com a resultat, les reunions parlamentàries es van posposar uns minuts", va escriure Friðriksson al seu Facebook.

Jón Gunnarsson, diputat del Partit de la Independència i exministre de Justícia, no va dubtar a donar un cop de mà quan es va desfermar un motí a les tribunes parlamentàries i va agafar un manifestant que semblava que intentava treure's la vida o, com a mínim, autolesionar-se.

“No va ser res. Vaig saltar per ajudar la policia perquè un oficial de policia estava intentant bregar amb l'home. Simplement considero que és el meu deure cívic ajudar la policia si la situació és així”, afirma Gunnarsson.

“Es podia veure immediatament que l'incident era greu. El policia va retenir l'home que semblava a punt de llançar-se a la cambra parlamentària cap als de baix”, afegeix.

Afortunadament, les autoritats van aconseguir reduir l'home i aconseguir que sortís il·lès del Parlament.

A continuació, podeu veure les imatges: