La zona on s'ha sentit amb més intensitat el terratrèmol

VÍDEO: Terratrèmol a Taiwan: almenys quatre morts i 57 ferits

El sisme ha estat de consideració, de 7,4 graus a l'escala oberta de Richter i ha tingut nombroses rèpliques

Almenys 4 persones han mort i 57 han resultat ferides després d'una sèrie de potents terratrèmols, el més fort de 7,4 graus a l'escala de Ritcher, que han sacsejat aquest dimecres 3 d'abril el matí l'illa de Taiwan, provocant el col·lapse d'alguns edificis i perjudicant un altre tipus d'infraestructures.

El Departament de Bombers de Taiwan ha informat que tres persones han mort i més de 40 han resultat ferides a la carretera de Taroko Dekaron, al municipi de Xiulin, mentre que un conductor ha mort després de la caiguda de roques a prop del túnel de Daqingshui , segons el diari taiwanès China Times .

A més, els equips d'emergències de l'illa ja estan fent tasques de rescat per salvar les persones que han quedat atrapades entre les runes d'edificis.

Al primer terratrèmol l'han seguit més d'una desena de rèpliques (la més gran de les quals ha estat de 6,5 graus), totes ocorregudes al comtat de Hualian i els seus voltants, a l'est, i s'han sentit a tota la illa, segons el Servei Geològic dels Estats Units (USGS) i confirmat per l'alcalde de Taipei, Chiang Wanan, que ha declarat el nivell dos del centre de resposta a desastres a la ciutat.

"El centre de resposta a desastres de la ciutat ha estat elevat a un nivell dos, les obres públiques, les estacions industrials i de Bombers han desplegat personal, i s'han establert equips de resposta d'emergència dins de cada unitat, i s'ha immediatament començat la investigació, la presentació d'informes i la tasca d'auxili", ha assegurat l'alcalde.

El Centre Meteorològic de Taiwan, que havia donat una alerta per tsunami, ha considerat que ja no hi ha el risc i ha aixecat la mateixa.

El tremolor també s'ha pogut sentir a les illes japoneses d'Okinawa amb una força de 4 graus, que al principi va fer que les autoritats japoneses emetessin un alerta per tsunami que ja ha estat retirada, segons Kyodo News .

Aquest tremolor de terra és el més fort que ha experimentat Taïwan a 25 anys. El setembre del 1999, un terratrèmol de 7,3 graus va deixar més de 2.400 morts i 11.000 ferits.