Holanda remunta contra Turquia i completa unes semifinals d'Eurocopa molt atractives

L'equip de Koeman buscarà davant d'Anglaterra un lloc a la final de Berlín

|
EuropaPress 6075803 paises bajos turquia (1)
Els jugadors holandesos celebren la remuntada a Turquia | Europa Press

La selecció de Holanda va aconseguir una remuntada la nit de dissabte, en un emocionant partit disputat a l'Estadi Olímpic de Berlín, guanyant a Turquia per 2-1 i assegurant-se la seva plaça a les semifinals de l'Eurocopa 2024. El partit va començar amb domini turc, reflectit al marcador quan Samet Akaydin va obrir el marcador al minut 35. Arda Guler va enviar un gran centre que el porter holandès no va poder interceptar, essent molest per un company seu, Denzel Dumfries. Aquest gol va posar Turquia per davant i va evidenciar la superioritat otomana durant la primera meitat, en la qual Holanda pràcticament no va aparèixer.

La segona part va portar una reacció fulminant de la mà del seleccionador holandès Ronald Koeman, qui va fer canvis clau que van revitalitzar l'equip. L'efecte va ser immediat i, al minut 70, Stefan de Vrij va empatar el partit amb un potent capçal al cap després d'un centre precís de Memphis Depay. Aquest gol va injectar nova energia als neerlandesos, que es van llançar a l'atac buscant la victòria.

Sis minuts després, al 76, Holanda va trobar la seva recompensa. Un baló ras a l'àrea no va ser despejat adequadament per la defensa turca, i Mert Muldur, en un desafortunat intent de despejament, va acabar introduint el baló a la seva pròpia porteria, posant Holanda per davant per 2-1.

Malgrat la remuntada, Turquia no es va donar per vençuda i va pressionar intensament buscant l'empat. No obstant això, el porter holandès, Bart Verbruggen, es va convertir en el heroi de la nit, fent diverses parades crucials que van assegurar la victòria per al seu equip. Amb aquest resultat, les semifinals de l'Eurocopa 2024 queden definides de la següent manera: Espanya s'enfrontarà a França, mentre que Holanda jugarà contra Anglaterra.