Sorpresa majúscula: Espanya perd a Txèquia (2-1) en un partit de classificació per a l'Euro 2025

Les de Montse Tomé es van avançar a la primera meitat, però les locals van remuntar

|
Catalunyapresstxe2esp1

La selecció espanyola femenina compta amb algunes de les millors futbolistes del moment i de la història... però aquest divendres 12 de juliol ha perdut un partit de classificació per a l'Euro 2025 a Txèquia (2-1).

El matx, a més, s'havia posat de cara just al quart d'hora, quan Aitana Bonmatí aconseguia trencar el mur defensiu de les locals amb un centre xut que va sorprendre la portera.

Tot i controlar el partit amb solvència i tenir alguna ocasió per ampliar fins i tot el resultat, just abans del descans va arribar el primer gerro d'aigua freda.

Després d'un xut des de la frontal de l'àrea, que Missa no va poder blocar, Svitkova, jugadora del Chelsea, va aconseguir l'empat provisional.

Les males notícies, no obstant, se succeirien després del descans. Eva Bartonova, des del punt de penal, feia embogir l'afició local amb un 2-1 que minuts abans era un somni.

Els minuts es van anar succeint i Espanya percudia a la recerca de l'empat, però el que va acabar per dinamitar les opcions del combinat estatal va ser la targeta vermella que va veure la central blaugrana Irene Paredes.

La nota positiva del matx va ser la reestrena de Patri Guijarro amb l'equip, però les futbolistes no van poder fer res per rescatar ni un punt.

És la primera derrota d'Espanya al grup (fins ara, 4 partits, 4 triomfs) i una petita ensopegada en el procés de preparació dels Jocs Olímpics.