L'inici de temporada del Barça de Flick ha estat millor que a l'era Guardiola

Poques eren les expectatives que generava el FC Barcelona de cara a la temporada 2024-25

|
EuropaPress 6236352 hansi flick head coach of fc barcelona celebrates the victory with jule
Hansi Flick, entrenador del FC Barcelona, ​​celebra la victòria amb Jule Kounde durant el partit de futbol de la lliga espanyola - EP

El FC Barcelona ha arrencat LaLiga EA Sports 2024-25 com un corró i després de les primeres set jornades es troba al capdamunt de la taula classificatòria havent sumat un ple de victòries, resultats que li han servit per sumar 21 punts a la casella , quatre més que el Reial Madrid, segon i màxim rival pel títol.

Poques eren les expectatives que generava el FC Barcelona amb vista a la temporada 2024-25. Gairebé sense fitxatges, més enllà de Dani Olmo, a causa de la greu situació econòmica que travessa el club, el principal atractiu de l'equip era el de la banqueta, on arribava el tècnic alemany Hansi Flick per substituir Xavi Hernández. I després de dos mesos al capdavant de l'equip, Flick ha aconseguit desfermar l'estat d'eufòria entre l'afició 'culer'.

El FC Barcelona està sent el millor equip d'aquest inici de LaLiga i són, de les cinc grans lligues, amb el Bayern Munic, els únics que han sumat la victòria a tots els partits disputats. Set victòries de set possibles que converteixen l'equip de Flick en un dels nou equips que al llarg de les 84 temporades de Primera Divisió han aconseguit aquesta arrencada sense errors.

En termes blaugranes, el que ha aconseguit aquest Barça suposa igualar la millor arrencada de la història del club, cosa (el 7 de 7) que només havien aconseguit les temporades 2013-14 i 2017-18. Encara que un inici així no ha garantit als 'culers' acabar aixecant el títol de lliga, ja que el 2014 l'equip llavors dirigit per Gerardo 'Tata' Martino acabaria en segon lloc després de perdre en l'última jornada davant el guanyador Atlètic de Madrid al Camp Nou.

Tot i això, molt millor record els porta als 'culers' la temporada 2017-18. Aquest curs, a les ordres d'Ernesto Valverde, el Barça va acabar aixecant el títol de Lliga número 25. Tot i que el més rellevant d'aquella campanya de lliga va ser que l'equip només va caure derrotat en un partit en les 38 jornades, allargant la seva condició d'invicte fins a la penúltima data.

Així, Hansi Flick i el seu equip han aconseguit sumar en els primers set partits de lliga més punts que alguns equips històrics del FC Barcelona com els dirigits per Pep Guardiola o Luis Enrique Martínez. En el cas del tècnic de Santpedor, el seu millor començament de lliga va ser l'aconseguit en la campanya 2009-10, quan va arribar al vuitè partit amb un registre de 19 punts, mentre que 'Lucho' va igualar aquesta quantia de punts en la primera temporada al capdavant de l'equip català (2014-15).

Una altra dada que convida a l'optimisme és la capacitat golejadora de l'equip a LaLiga. El Barça és, amb diferència, l'equip més golejador de Primera fins ara amb 23 gols en 7 partits. Una mitjana de 3,3 gols per partit que només supera a les cinc grans lligues el Bayern, que fa una mitjana de 4 gols per matx en les quatre primeres jornades de Bundesliga.

És tan bo el ritme golejador de l'equip de Hansi Flick que en cas de mantenir-se durant la resta de la competició establiria la millor marca golejadora de la història de LaLiga (126). A més, si es tenen en compte únicament els set primers partits de Lliga, els 23 gols del Barça 24-25 és la sisena millor marca del club a la història i, en comparativa amb tots els equips, només quatre portaven més gols que els blaugranes a hores d'ara al segle XXI.

L'únic aspecte en què l'equip culer té un clar marge de millora és en la defensa. Tot i rebre de mitjana menys d'un gol en contra per partit, els cinc gols encaixats pel Barça és una marca superior al registre que ostentaven tres dels últims cinc Barça campions de Lliga. Per exemple, l'equip que va aixecar el títol amb Xavi Hernández el 2023 havia rebut només un gol en contra a hores d'ara, o que el de Luis Enrique el 2015 que es mantenia imbatut a aquestes alçades.