El Barça ha tornat: recital a Champions contra el Bayern amb un Raphinha gegant (4-1)

Els de Hansi Flick van completar un partit rodó i, en certa manera, es van venjar de les darreres derrotes contra els bavaresos

|
Catalunyapressfcb3bay1
Koundé, Raphinha i Fermín somriuen després d'un dels gols. Foto: FCB

Les imatges de celebració entre els jugadors del Barça i l'afició després del xiulet final del partit parlen per elles mateixes. I és que la del 23 d'octubre no va ser cap victòria. El conjunt blaugrana va derrotar el Bayern Munic (4-1) en el tercer partit de la lligueta de la Champions en un matx en què tots els jugadors van rendir d'excel·lent, però en què va brillar amb llum pròpia Raphinha, capità i centenari amb l'equip, i que va marcar un hat trick.

El Barça de Hansi Flick , doncs, va aconseguir trencar una mala ratxa de 6 derrotes consecutives des del 2015. El partit va començar de forma electritzant. Tot just al primer minut, Raphinha, capità a la nit, va deixar enrere la defensa bavaresa i va batre Neuer per avançar el Barça. Tot i que el Bayern dominava la pilota i arribava amb perill, el VAR va anul·lar un gol de Harry Kane per fora de joc. Tot i això, l'anglès no es va rendir i poc després va empatar amb una rematada acrobàtica. El Barça, que semblava reviure els malsons, no va perdre el control emocional i va ajustar la seva estratègia.

En una jugada astuta de Fermín, que va aprofitar un error defensiu, Robert Lewandowski, exjugador del Bayern, va marcar el 2-1. El polonès no va celebrar el gol, però el Camp Nou sabia que havia estat un moment clau. L'equip català va fer olor de sang i, just abans del descans, Raphinha va fer el 3-1 després d'una altra fulminant contra, portant la bogeria a les grades.

Després del descans, el Bayern va intentar reaccionar, però va ser Raphinha, que en el seu partit número 100 amb el Barça, va tancar la nit màgica amb un hat-trick. Pedri i el jove Lamine Yamal van teixir la jugada que va acabar amb el brasiler superant novament Neuer. Aquest gol va segellar la victòria i el Camp Nou va esclatar en una ovació per a l'heroi del matx.

El partit no va ser el típic espectacle de possessió infinita que caracteritza el Barça. Més aviat va ser un exercici d'adaptació i enganxada letal, amb un equip més físic i directe. Amb aquest triomf, Flick, el nou entrenador, va confirmar que pot reescriure la història del club, exorcitzant una vegada per totes l'espectre del 2-8. Ara, el Barça mira amb esperança el futur, amb un Clàssic a l'horitzó que serà una nova prova de foc.