Reina Sofia i un símbol d'alerta

Ingressen la reina Sofia en una Clínica de Madrid

La monarca evoluciona de manera "ràpida i favorable"

La Casa Reial ha anunciat que la Reina Donya Sofia va ser traslladada ahir a la nit a la Clínica Ruber Internacional de Madrid a causa d'una infecció del tracte urinari. Segons el comunicat oficial, la seva evolució està sent "ràpida i favorable". L'emèrita continua ingressada a observació mentre es recupera.

L'últim compromís públic de la reina Sofia va ser aquest dilluns, quan va acompanyar el rei Joan Carles al funeral del seu nebot Fernando Gómez-Acebo, celebrat a la catedral castrense de Madrid.

Prèviament, dissabte, va assistir al banquet de casaments de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i Teresa Urquijo, a una finca de Colmenar Viejo, propietat dels avis materns de la Novia.

Durant la Setmana Santa, la mare del Rei va participar en diversos esdeveniments. Va assistir al concert de Dilluns Sant a la catedral de Palma i va viatjar a Màlaga per presenciar la processó del Crist de la Bona Mort. L'endemà, va estar present a la processó del Crist dels Alabarderos a Madrid.

Es tenia previst que la reina Sofia visités el Banc d'Aliments d'Osca divendres que ve per conèixer-ne la tasca i promoure les donacions. A través de la Fundació Reina Sofía, col·labora activament amb organitzacions que atenen persones vulnerables o en risc d'exclusió social a tot Espanya.