Jorge Javier Vázquez i Alfonso Merlos

La gran multa contra l'antic Sálvame pel 'Merlos place'

Aquesta nova garrotada legal se suma a una sèrie de polèmiques protagonitzades pel controvertit format d'entreteniment, que ja ha enfrontat demandes prèvies per les seves tàctiques qüestionables

L'Audiència Provincial de Madrid ha emès una decisió que marca una fita a la batalla legal entre el periodista Alfonso Merlos i el programa televisiu Sálvame.

En aquesta decisió, el tribunal ha determinat que el programa de Telecinco va vulnerar el dret a l'honor ia la intimitat de Merlos, imposant una condemna de 800.000 euros en indemnització al comunicador pel conegut com a "Merlos Place", un escàndol amorós que va ocupar els titulars del programa de Jorge Javier Vázquez durant més de vint episodis.

La sentència, que ratifica un veredicte previ del Jutjat de Primera Instància número 3 de Móstoles, dictamina que hi va haver una "intromissió il·legítima continuada en el dret a l'honor ia la intimitat personal i familiar" d'Alfonso Merlos.

Aquesta nova garrotada legal se suma a una sèrie de polèmiques protagonitzades pel controvertit format d'entreteniment, que ja ha enfrontat demandes prèvies per les seves tàctiques qüestionables.

La sentència detalla minuciosament les múltiples edicions de Sálvame, incloent Sálvame Limón, Sálvame Taronja, Sálvame Tomàquet, Dissabte Deluxe, Socialité, i altres, que van abordar en profunditat els detalls més íntims del suposat escàndol d'infidelitat de Merlos durant el confinament.

El programa es va centrar en la fugaç aparició d'Alexia Rivas, en biquini, durant una entrevista per videotrucada des de la casa de Merlos, desencadenant una onada de comentaris satírics i especulacions a l'espectre mediàtic, particularment a La Fábrica de la Tele i Sálvame.

El tribunal ordena al grup audiovisual abstenir-se de difondre el contingut dels programes que van constituir la intromissió en el dret a l'honor de Merlos, i exigir que es reprodueixi la sentència judicial en els mateixos programes o aquells de semblant importància i audiència.

A més, es confirma una indemnització de 800.000 euros a pagar al mateix Alfonso Merlos, encara que s'anul·la la compensació inicialment atorgada a la seva empresa, Trocadero Comunicación SL.

La sentència, que compta amb el suport de la Fiscalia, qualifica les accions de Sálvame com una "cacera mediàtica" i un "atac furibund" que va afectar tant l'àmbit personal com professional de Merlos.

Destaca la "gravetat i intensitat de la lesió produïda, el seu caràcter continuat i perllongat sense causa que la justifiqui, i la seva enorme difusió", justificant així la indemnització milionària.

L'Audiència Provincial subratlla que el cas "va traspassar fronteres", sent àmpliament difós a nivell internacional, fet que va contribuir a la magnitud del dany.