Laia Bonet, a La Sagrera

L'Ajuntament de Barcelona reforçarà el Metro per la incidència a Rodalies

Així ho ha anunciat la Tinent d'Alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Laia Bonet

L'Ajuntament de Barcelona reforçarà el Metro per "ajudar la mobilitat a la ciutat" per la incidència generalitzada a Rodalies d'aquest diumenge després d'un robatori de coure.

La tinenta d'Alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Habitatge, Laia Bonet, ho ha explicat en un missatge de Twitter. En aquest, ha expressat que "estem fent seguiment de les incidències ferroviàries derivades d´actes vandàlics. Reforçarem el servei de metro per ajudar a la mobilitat a la ciutat".

En un altre missatge, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha dit que "la xarxa de Metro funciona amb absoluta normalitat" i sense afectacions per la incidència als trens.

El que ha passat amb Rodalies

Un robatori de coure ha provocat una sobretensió a les instal·lacions ferroviàries de Montcada Bifurcació que afecta de forma generalitzada les línies del servei de Rodalies de Catalunya aquest diumenge.

Rodalies ha recomanat a través de les seves xarxes socials fer servir altres mitjans de transport, mentre es treballa per reprendre el servei. Alhora, el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha apuntat a Sants que "avui algú que vulgui fer algun desplaçament, si pot utilitzar un altre mitjà de transport, que l'utilitzi". Després de ser preguntat per una estimació de quan es podrà donar solució al servei, ha assegurat que estan treballant "minut a minut".

Adif ha concretat via X que el robatori d'un cable del sistema d'electrificació a Montcada Bifurcació ha provocat des de les 4 del matí diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització i d'enclavaments a l'entorn de Barcelona, "afectant totes les línies de la xarxa de Rodalies".

L'incendi ha obligat també, temporalment, l'estació de metro de la Sagrera, i que va tenir afectacions a la L1, L5, L9 i L10N.

L'estació de Metro ja ha reobert, després que TMB decidís tancar-la per recomanació dels Bombers de la Generalitat a causa del fum d'un incendi als túnels de Renfe, segons han informat fonts de TMB a Europa Press.