Amposta i un rivet

Amposta decreta tres dies de dol per l'assassinat masclista

S'ha convocat aquest dimarts a les 19 hores un minut de silenci per rebutjar aquests fets i recolzar la família i els amics de la víctima

L'Ajuntament d'Amposta (Tarragona) ha decretat tres dies de dol --des de dimarts a les 10 hores fins divendres a la mateixa hora-- per l'assassinat d'una dona presumptament a mans de la seva exparella aquest dilluns a la localitat.

En un comunicat, el Consistori ha anunciat que se suspenen tots els actes públics previstos i que s'ha convocat una Junta de Portaveus Extraordinària a les 13 hores.

A més, també s'ha convocat aquest dimarts a les 19 hores un minut de silenci per rebutjar aquests fets i recolzar la família i els amics de la víctima.

Nou assassinat masclista

Un home va ser detingut com a presumpte autor de la mort de la seva exparella a Amposta. La dona va ser trobada sense vida a una vivenda del carrer Xile i el detingut tenia una ordre d'allunyament de la víctima.

Els Mossos d'Esquadra han informat que el detingut és un home de 47 anys i que l'autoritat judicial ha decretat el secret de les actuacions.

L'any passat, les denúncies per violència masclista van augmentar un 10% a Catalunya, segons va explicar la Generalitat a finals del 2023. Els delictes que més es van denunciar van ser maltractaments a l'àmbit de la llar, amenaces, trencaments de condemna i violència física o psíquica.