El disseny del Dimoni de Badalona d'aquest 2024

Badalona ja té el seu Dimoni per a les Festes de Maig de 2024

El disseny denuncia la pujada del preu de productes essencials, com l'oli d'oliva

Aquest 1 de març s'ha presentat el Dimoni Pugem els preus , el disseny del guanyador del 25è concurs Crema'l tu!.

Així doncs, ja se sap quina figura es plantarà a la platja dels Pescadors, davant del passeig de la Rambla, durant totes les Festes de Maig i que es cremarà la Nit de Sant Anastasi, el divendres 10 de maig.

El disseny escollit ha estat l'anomenat Pugem els preus , un dimoni que reflecteix, en totes les seves formes arrodonides, una crítica a la inflació que vivim, a l'increment generalitzat i sense fre dels preus de la cistella de la compra.

La cara del Domini mostra el pànic en veure les xifres que reflecteixen els tiquets de la compra del supermercat, il·lustrat de manera molt eloqüent amb un dels productes que més n'ha apujat el preu. És l'oli d'oliva, amb 2 garrafes gairebé buides al peu de la figura.

Pugem els preus és obra de Cristian Jerónimo Reina, persona molt estretament amb Badalona atès que va estudiar, des del 2008 fins al 2014, a l'Escola Superior de Disseny i d'Arts Plàstiques de Badalona. A més, el seu primer treball com a dissenyador va ser a una agència de comunicació de Badalona. Actualment treballa a una agència creativa a Barcelona.

La 25a edició del Premi de Disseny del Dimoni de Badalona Festes de Maig ha comptat amb la participació de 114 persones.

L'alcalde, Xavier García Albiol, assegura que és "entranyable i simpàtic", encara que explica que la seva figura "infondrà por". Per això, el primer edil està segur que agradarà als més joves.