Aparador de l'establiment Ribes a Girona

Bany de masses en una 69 edició de 'Girona, Temps de Flors' adaptada a la sequera

S'ha fet amb mesures que han reduït en 400 litres el consum d'aigua

Unes 400.000 persones han visitat la 69a edició de 'Girona, Temps de Flors' que s'ha adaptat aquest any a la sequera, amb mesures que han reduït en 400 litres el consum d'aigua, segons ha informat l'Ajuntament de Girona aquest dilluns en un comunicat.

La vicealcaldessa i regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Girona, Gemma Geis, ha valorat l'edició com a "positiva davant d'un context de sequera i de molta incertesa".

Aquest any l'organització ha optat per plantes i flors que requereixen menys aportació d'aigua, amb espècies autòctones i plantes adaptades a climes secs, així com flors seques o preservades perquè gastin menys aigua.

També s'ha facilitat una esponja floral que garanteix la humitat necessària a la planta, fet que ha fet possible desenvolupar tota l'edició regant una sola vegada les flors amb aigua de pluja.

Guanyadors de la mostra d'aparadors

Pel que fa a la vintena edició de la Mostra d'Aparadorisme i Decoració Interior, els premiats han estat els establiments Ribes, la botiga oficial del Girona Futbol Club i el restaurant Tofu, rebent el primer, segon i tercer premi, respectivament.

Els guanyadors tindran un espai específic a la propera edició de la revista 'Temps de Flors' per promocionar i donar visibilitat als establiments.

L'origen del festival

L'origen del Festival Temps de Flors es remunta a l'any 1954, quan es va celebrar per primer cop com a modesta exposició floral organitzada per l'Associació de Floristes de Girona. Des de llavors, el festival ha experimentat un creixement significatiu en mida, popularitat i prestigi, i ha esdevingut un dels esdeveniments florals més destacats d'Europa. Actualment, el festival atrau milers de visitants cada any i és un punt destacat al calendari cultural de la ciutat.

Durant el Festival Temps de Flors, Girona es transforma en un escenari de somni, on els carrers empedrats, places, esglésies i edificis històrics s'engalanen amb una àmplia varietat d'arranjaments florals i obres d'art floral. Els floristes locals, artistes i dissenyadors col·laboren per crear instal·lacions úniques i sorprenents que realcen la bellesa arquitectònica i natural de la ciutat. Aquesta explosió de color i creativitat converteix Girona en una destinació especialment encantadora durant la durada del festival.

A més de les exposicions florals, el Festival Temps de Flors ofereix una programació variada d'esdeveniments culturals i activitats, que inclouen concerts, espectacles de dansa, conferències, tallers i degustacions gastronòmiques. Aquestes activitats complementen l'experiència floral i brinden als visitants l'oportunitat de submergir-se a la rica cultura i les tradicions de la regió de Catalunya.