Ha començat l'enderrocament de les 184 cases del barri del Bon Pastor

Barcelona comença a enderrocar les 184 'Cases Barates' del barri del Bon Pastor

L'Ajuntament alliberarà els solars, la qual cosa es preveu per a l'estiu, i aixecarà nous habitatges públics amb zones verdes

L'Ajuntament de Barcelona ha començat aquesta setmana a enderrocar les 184 antigues Cases Barates del barri del Bon Pastor per alliberar els solars, cosa que es preveu per a l'estiu, i aixecar nous habitatges públics amb zones verdes.

Dues illes d'aquestes cases (d'uns 40 metres quadrats i construïdes als anys 1920) han estat conservades per preservar la memòria del barri en forma de museu, que ja es va inaugurar l'any passat, informa l'Ajuntament de Barcelona aquest diumenge en un comunicat .

L'enderrocament es farà per fases els propers mesos i està previst que a l'estiu els 184 habitatges estiguin enderrocats i l'espai net.

La remodelació del barri consta de cinc fases, quatre de les quals ja han estat completades i han proporcionat vivenda a unes 600 famílies veïnes de la zona.

Els 16 habitatges que es van conservar es van inaugurar com a museu del Muhba i han conservat la fesomia del carrer però encara s'ha de definir l'ús interior de les cases.