Espai de l'associació de La Miranda al barri barceloní de la Salut

Barcelona podria adquirir l'espai de l'associació La Miranda

L'adquisició forma part de les actuacions del Pla estratègic del Park Güell 2023-2026, per tant, l'expropiació es finançarà amb la gestió del parc

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el pla especial urbanístic per adquirir la seu de l'associació La Miranda, al barri de la Salut al districte de Gràcia.

L'adquisició forma part de les actuacions del Pla estratègic del Park Güell 2023-2026, i per això l'expropiació es finançarà amb la gestió del parc, segons ha informat aquest diumenge el consistori en un comunicat.

El solar de la Miranda consisteix en una parcel·la de 455 metres quadrats, un espai qualificat de sistema d'equipaments comunitaris, i amb aquest pla especial urbanístic l'Administració estableix la titularitat pública, després de justificar-ne l'interès públic en l'expropiació.

La Miranda ha exercit les seves activitats al local privat des del 2002 en règim de lloguer, però la pandèmia va posar en risc la continuïtat de les activitats per la baixada d'ingressos.

Amb l'adquisició, el districte de Gràcia podrà cedir la gestió de l'espai al'entitat per poder mantenir les activitats.