El torneig de pàdel se celebrarà el 16 de març

Un campionat de pàdel per visibilitzar el col·lectiu LGTBI+ a Lleida

La Paeria de la ciutat, el club Panteres Grogues i Colors de Ponent han sumat forces per impulsar aquest torneig

La Paeria de Lleida, el club esportiu Panteres Grogues i Colors de Ponent han sumat forces per impulsar el Catalunya Pàdel Tour LGTBIQ+ 2024 a la capital del Segrià. Aquest esdeveniment té com a objectiu principal sensibilitzar i visibilitzar la comunitat LGBTI+ a l'àmbit de l'esport.

El torneig es durà a terme a les instal·lacions del Pàdel Indoor Lleida el matí del proper dissabte 16 de març. A més del torneig, s'oferiran activitats paral·leles durant tota la jornada de dissabte i diumenge al matí. Entre aquestes activitats s'inclou una vetllada musical al pati de l'antic convent de Santa Clara, una festa al pub Pentagrama i una visita guiada a la Seu Vella.

En conjunt amb el torneig, s'inaugurarà una exposició pública titulada "Contra les regles: persones LGTBIQ+ a l'esport", que aborda la problemàtica de la LGTBI-fòbia al món de l'esport. Aquesta exposició ha estat comissionada per Panteres Grogues i l'European Gay & Lesbian Sport Federation. La inauguració va tenir lloc aquesta tarda i l'exposició estarà oberta al públic des de l'11 fins al 24 de març a l'Espai IX de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. L´acte inaugural va comptar amb la participació del regidor d´Igualtat, Xavi Blanco, i la vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Estefania Rufach.