La Boqueria i un número 1

Cataloguen la Boqueria de Barcelona com el millor mercat del món

Ha atorgat aquest premi per "la varietat gastronòmica i la qualitat i la quantitat de productes frescos"

El rànquing internacional de mercats d'alimentació 'Global Tastemakers Awards 2024', organitzat per la revista Food&Wine, ha escollit el Mercat de la Boqueria de Barcelona com el millor mercat del món, davant del Tsukiji Outer Market de Tòquio i el Borough Market de Londres , entre altres.

Ha atorgat la primera posició a la Boqueria per "la varietat gastronòmica i la qualitat i la quantitat de productes frescos que ofereixen les parades", ha informat el mercat en un comunicat aquest divendres.

El president de la Boqueria, Jordi Mas, ha dit que és un mercat per sentir l'essència del producte i el caràcter humà dels professionals que treballen i “un altaveu internacional de la grandesa de la Ciutat Comtal”.

La Boqueria de Barcelona

Conegut oficialment com a Mercat de Sant Josep de la Boqueria, aquest mercat emblemàtic és molt més que un simple lloc per comprar productes frescos; és una experiència sensorial que desperta els sentits i ofereix una finestra a la rica cultura gastronòmica de Catalunya.

Des de la seva obertura al segle XIII, la Boqueria ha estat l'epicentre de la vida culinària barcelonina. Amb els seus colorits llocs plens de fruites fresques, verdures, peixos, marisc, carns i una impressionant varietat de productes gurmet, aquest mercat és un festí per als sentits.

Les aromes temptadores d'espècies exòtiques i pernil ibèric pengen a l'aire mentre els venedors vociferen les ofertes i els clients curiosos exploren els passadissos plens de delícies culinàries.

Un dels aspectes més fascinants de la Boqueria és la seva diversitat. Aquí, els productes locals es barregen amb ingredients internacionals, reflectint la rica història de comerç de Barcelona i la influència de diferents cultures a la seva cuina.

Els turistes poden delectar-se amb tapes fresques, tastar autèntiques paelles, gaudir de deliciosos xurros amb xocolata o simplement observar com els xefs locals preparen plats tradicionals amb ingredients acabats de comprar.

Però la Boqueria és més que un mercat daliments; és una destinació gastronòmica en si mateix. Dins dels seus bulliciosos passadissos, hi ha petits bars i restaurants que ofereixen una àmplia gamma d'especialitats locals.

Des d'entrepans de pernil salat i formatges catalans fins a mariscs frescos i plats de tapes creatius, cada racó de la Boqueria ofereix una experiència culinària única i deliciosa.

A més a més de la seva oferta gastronòmica, la Boqueria també és un lloc on la comunitat es reuneix i celebra la cultura local.

Els vilatans acudeixen aquí per socialitzar, fer les compres diàries i gaudir de l'animada atmosfera del mercat.

Els esdeveniments especials, com ara fires d'aliments, degustacions de vins i classes de cuina, també són comunes, brindant als visitants l'oportunitat de submergir-se encara més a la rica herència gastronòmica de Barcelona.