Joves en una sessió de treball

El Consell Comarcal del Maresme reforça la seva aposta per l'ocupació juvenil

Ja està en marxa el Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil, pensat per a joves d’entre 16 i 29 anys

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) engega el Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil. La iniciativa té com a objectiu millorar la formació i l'ocupabilitat de les persones entre 16 i 29 anys que viuen a la comarca.

Les úniques excepcions són Mataró i Pineda de Mar, que tenen un servei municipal de característiques semblants.

En un moment en què les estadístiques apunten una remuntada de l'atur entre les persones més joves, el CCM ofereix atenció individualitzada i creació d'itineraris personalitzats.

Així, es pot ajudar a millorar les competències formatives i laborals dels joves que estiguin a l'atur i sense cursar cap formació.

Les dades del Report d'Atur del Maresme de gener mostren que, en termes interanuals, la desocupació a la comarca només ha crescut entre les persones de 16 a 24 anys.

En concret, va tenir una pujada del 5,17%, percentatge que s'amplifica encara més tenint en compte que la mitjana comarcal ve marcada per un descens interanual de l'atur registrat del 3,19%.

Les oficines de treball del Maresme tenen inscrits 2.505 joves com a demandants de feina no ocupats. D'aquests, 312 tenen entre 16 i 19 anys, 909 entre 20 i 24 anys i 1.284 entre 25 i 29 anys.