L'espai de L'Obrera de Sabadell

Desallotgen i enderroquen el centre social L'Obrera de Sabadell

El col·lectiu que el gestionava ha convocat una manifestació per a les 7 del vespre d'aquest dimecres 13 de març

Els Mossos d'Esquadra han executat, aquest dimecres 13 de març, el desallotjament i enderrocament del centre social ocupat L'Obrera de Sabadell (Vallès Occidental), ubicat al número 142 de l'avinguda de Barberà de la ciutat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat en un comunicat que la propietat va presentar una demanda per ocupació el 2015, i que la demanda va ser contestada i se'n van presentar més d'una vintena com a parts contràries.

Posteriorment, es va dictar una sentència a favor del demandant i es va presentar un recurs a l'Audiència Provincial de Barcelona, encara que l'Audiència va confirmar la sentència i se'n va instar l'execució per a l'any 2023.

En el primer intent no es va poder executar i, atès que és un local i no un habitatge habitual, la magistrada va acordar una execució "amb data oberta".

Així, aquest dimecres s'ha executat la sentència i s'ha practicat la demolició de l'edifici.

No hi havia ningú al seu interior

Fonts coneixedores han explicat a Europa Press que durant l'enderrocament no s'ha produït cap incident, ja que no s'ha trobat ningú dins del centre.

Hi han intervingut 8 dotacions d'ordre públic de la policia catalana i diverses de la Policia Local de la ciutat, que han tallat el trànsit de la zona.

Manifestació

Per part seva, el col·lectiu que gestionava el centre ha convocat una manifestació per a les 7 de la tarda d'aquest dimecres 13.

Els joves que dinamitzaven aquest espai social lamenten que "hem estat desallotjats del nostre estimat espai a l'Avinguda Barberà 142. Un lloc que hem ocupat amb passió i dedicació des de l'1 de maig del 2015, omplint-lo de vida i activitats per al barri".