La foto de família dels premiats

Girona presumeix de teixit comercial a la sisena edició de la Nit del Comerç

L'esdeveniment té un doble objectiu: reconèixer i promocionar les empreses i comerços i homenatjar els establiments emblemàtics i singulars

A una cerimònia plena de reconeixements i homenatges, l'Ajuntament de Girona ha destacat la importància crucial dels comerços locals durant la VI Nit del Comerç de la ciutat. L'esdeveniment, dut a terme al Centre Cultural La Mercè i presidit per l'alcalde Lluc Salellas, juntament amb la vicealcaldessa Gemma Geis, ha estat un tribut vibrant a l'essència i la tasca d'aquests negocis que són pilars fonamentals de la comunitat.

"Els comerços són el pols econòmic de la nostra ciutat, però també molt més que això. Són espais de trobada, d'interacció, on es forgen llaços socials i es construeix la identitat local", va expressar la vicealcaldessa Geis, subratllant el seu compromís continu amb el suport i enfortiment d'aquest sector vital per a Girona.

Entre els destacats de la nit hi ha noms emblemàtics que han deixat una marca inesborrable al teixit comercial de la ciutat. Des de Cannelònia, reconegut amb el Premi Vanguardia, fins a El Fomento, guardonat pels seus valors excepcionals, cadascun dels premiats reflecteix la diversitat i la dedicació que caracteritza el comerç local gironí.

A més, es va rendir un especial tribut a aquells establiments que han estat veritables pilars durant dècades, atorgant-los el Premi Comerç Emblemàtic. Calçats Bes, amb 135 anys d'història, Cellers Pagès amb 126 anys i Farmàcia Saguer amb 116 anys, van ser alguns dels distingits pel seu llegat durador a la ciutat.

La nit també va estar marcada per una inspiradora ponència a càrrec de Jordi Mas, CEO de la consultora Crearmas i president del Mercat de la Boqueria de Barcelona, que va compartir la seva visió sobre el paper vital de les botigues físiques a l'era moderna sota el títol “ La botiga física té més vida que mai”.

En darrer terme, la Nit del Comerç de Girona no només ha estat un tribut als comerços locals, sinó també una plataforma per promoure la qualitat i l'excel·lència en el teixit empresarial de la ciutat, reafirmant el compromís del municipi amb un futur econòmic dinàmic i competitiu.