Hort medieval del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Barcelona)

Un hort medieval barceloní, ''pràctica exemplar'' en patrimoni cultural

Ha recuperat l'ús tradicional de lloc, ja que ha restaurat camins històrics i instal·lacions de reg tradicionals.

L'hort medieval del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Barcelona) ha estat escollit per l'European Heritage Hub com "una de les 10 millors pràctiques europees en patrimoni cultural" que seran presentades properament a 10 articles i 4 webinars, informa aquest dissabte l'Ajuntament en un comunicat

L'European Heritage Hub és un projecte que escull iniciatives innovadores que presentin alternatives als reptes actuals i que contribueixin a la transformació ecològica, digital i social de les ciutats.

L´hort medieval ha estat escollit perquè ha recuperat l´ús tradicional de lloc ja que ha restaurat camins històrics i instal·lacions de reg tradicionals.

El projecte, iniciat el 2017, tenia com a objectiu cultivar espècies pròpies de l'Europa Medieval i ha esdevingut un lloc d'aprenentatge i experimentació de les tècniques de cultiu d'aquella època.

A més, el projecte promou l'augment dels espais verds de la ciutat i la recuperació d'espècies.

Especialistes en història, arqueologia, botànica, arqueobiologia, arquitectura, museografia, educació mediambiental i serveis socials han treballat en diferents temes d‟aquest projecte i han consultat arxius medievals del Monestir i tractats agrícoles que recullen espècies i tècniques de cultiu de l‟Edat Mitjana.

Dues entitats especialitzades en latenció a persones amb discapacitat intel·lectual i autisme participen actualment en aquest projecte que col·labora amb lInstitut de Cultura de Barcelona i lInstitut Municipal de Persones amb Discapacitat.