Collboni inaugurant una nova residència de dones sense llar Llar Rosario Endrinal

La inauguració de Collboni en una data tan assenyalada com el 8M

És "la primera de l'Estat" basada en el mètode 'Communal Housing First'

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha inaugurat aquest divendres --coincidint amb el Dia Internacional de la Dona-- la nova residència de dones sense llar de llarg recorregut amb multiproblemàtica afegida, la Llar Rosario Endrinal, ubicada al barri de Sarrià de Barcelona.

Està gestionada per la Fundació Assis a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona, i és "la primera de l'Estat i una de les poques a Europa" que es basa en la metodologia 'Communal Housing First', que congrega els habitatges en un mateix edifici i disposa de serveis comuns.

Collboni ha assenyalat la importància de comptar amb un espai net, funcional i digne, "on sentir-se com a casa, poder reconstruir l'autoestima, i tenir l'espai i el temps per pensar en una estratègia per sortir de la situació" a la que es troben aquestes dones.

Ha destacat el fenomen del sensellarisme a la ciutat, "un tema que preocupa l'Ajuntament, sobretot els últims anys, en què s'ha fet un gran esforç per evitar que ningú que no ho vulgui dormi al carrer".

A l'acte d'inauguració també hi han assistit la tinenta d'alcalde de Drets Socials, Maria Eugènia Gay: la regidora de Feminismes, Raquel Gil; la comissionada d'Acció Social, Sonia Fuertes; la presidenta d'Assis, Maria José Ribas; i el seu director, Jesús Ruiz.

La nova 'llar'

La Llar Rosario Endrinal porta el nom d'una dona sense sostre assassinada el 2005 cremada viva a un caixer del districte de Sarrià-Sant Gervasi, ens senyal d'homenatge.

Va dirigida a dones soles, majors d'edat, en situació de carrer o dones sense sostre en situació crònica, que han passat per diversos recursos de la xarxa d'atenció i encara tenen una situació estable.

Disposa de 10 habitatges individuals equipats i amb cuina pròpia, zones comunes i suport socioeducatiu, i l'estada de les dones és de caràcter indefinit, sense estar condicionada al procés d'acompanyament social.