Costa Brava

La iniciativa dels ports de la Costa Brava per protegir el medi ambient

La guia s'estructura en quatre temes principals: port, platja, cala i mar obert

Els divuit ports de la Costa Brava agrupats sota l'Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) han fet un pas significatiu cap a la promoció de pràctiques mediambientals responsables.

Han desenvolupat una guia en català amb l'objectiu d'educar pedagògicament els usuaris dels ports, tant en accions marítimes com terrestres.

Presentada recentment al Club Nàutic Estartit, aquesta guia aborda els temes ambientals de manera pràctica i didàctica, adreçada a tot tipus d'audiències per fomentar la consciència sobre les bones pràctiques.

Liderada pel CN Estartit i amb la col·laboració del Club Vela Blanes, Club Nàutic Costa Brava de Palamós, Club Nàutic L'Escala, Club Vela Ballena Alegre, el port de Roses i el port de Colera, la guia compta amb la contribució dels biòlegs Xavi Munill i Boris Weitzmann.

La guia s'estructura en quatre temes principals: port, platja, cala i mar oberta, amb l'objectiu de transmetre idees clau a tota la comunitat nàutica.

Amb l'arribada de la temporada de navegació, els ports de la Costa Brava tenen previst fer accions durant l'estiu per conscienciar els usuaris sobre la importància del respecte al medi ambient més enllà de la navegació recreativa.

Aquesta guia completa de bones pràctiques també es promourà en altres formats amb l'objectiu de ser útil per a cada port i escalable a tot Catalunya. "Si volem captar l'atenció i sensibilitzar, ens hem d'adreçar a tota mena d'audiències", va emfatitzar Figa.