Barcelona amb una imatge de dubte

A qui dedicarà un parc l'Ajuntament de Barcelona?

La Ponència del Nomenclàtor aprova crear nous espais en honor a diverses personalitats

La Ponència del Nomenclàtor de Barcelona, la comissió municipal que estudia les propostes de nom de les vies públiques, ha aprovat dedicar un parc --ubicat entre els carrers de Pontils, Arnes i Ascó-- a les Tretze Roses, informa l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest dimarts.

L'aprovació de la denominació Parc de les Tretze Roses va ser la més votada en el procés participatiu a través de la plataforma Decidim.Barcelona, amb l'objectiu d'homenatjar les tretze dones –algunes membres de les Joventuts Socialistes Unificades (JSU) -- executades el 1939 durant el franquisme a Madrid.

També s'ha aprovat la creació del passatge entre els carrers Aviació i Taquígraf Garriga del districte de les Corts, que es dirà Elvira Augusta Lewi, en homenatge a una escriptora i activista sociocultural de caràcter feminista.

Més denominacions noves

Al barri de la Marina del Prat Vermell, els jardins entre el carrer de Cal Cisó i el carrer Micaela Chalmeta es diran Dolores Ibárruri, en honor a la secretària general i presidenta del Partit Comunista d'Espanya.

Els jardins entre el carrer Motors i Tortosa rebran el nom de jardins de la Benita, en referència a Victoria Ruiz, una activista veïnal del barri; i entre el passeig de Francesc Candel i el carrer Miquel Porter Moix, es dedica un jardí a la mestra republicana Justa Freire.

A Sant Andreu, un tram des del carrer Pare Manyanet fins a Felip II passarà a dir-se Jordi Sabater Pi, el primatòleg conegut per portar Floquet de Neu al Zoo de Barcelona; i, a Sant Martí, el nou espai entre la Rambla Guipúscoa i el carrer de Ca n'Oliva rebrà el nom de plaça del 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

El Poble-sec tindrà un carrer (entre el passeig de Santa Madrona i el carrer de Lleida) amb el nom de la primera dona delineant a Espanya, Leonor Ferrer; i al barri de la Bordeta, entre el carrer Constitució i el nou parc de Can Batlló, se situarà el Pas de Parones, en homenatge a l'anarcosindicalista de Sants, Francesc Comas Pagès.