Saló Comic Barcelona

Més de 110.000 visitants es passegen pel Saló del Còmic de Barcelona

La propera edició es farà del 4 al 6 d'abril del 2025

L'edició 42 del saló Comic Barcelona ha tancat aquest diumenge a Fira de Barcelona Montjuïc després de rebre més de 110.000 visitants en tres dies, informen els organitzadors en un comunicat.

L'organització ha destacat la seva aposta "per una oferta variada que ha convençut un públic divers", des de famílies fins a fans veterans, i amb un augment de públic jove.

La directora, Meritxell Puig, ha explicat que l'esforç per atraure un públic més divers s'ha fet apostant per seccions que “partint del còmic, arriben molt més enllà tocant altres disciplines artístiques, i això ha resultat en aquesta transversalitat en la tipologia de públic".

També ha destacat la “gran afluència” a la zona infantil Comic Kids amb activitats que fomenten la lectura i per la creació.

Dues exposicions pòstumes

L'exposició pòstuma dedicada a Ibáñez, creador de 'Mortadel·lo i Filemó', també ha tingut "gran afluència", com la també pòstuma dedicada a Trini Tinturé, que va ser Grand Premio Comic Barcelona a l'edició anterior.

Aquest any, el Grand Premi Comic Barcelona ha estat per a Marika Vila, que el va recollir a la cerimònia celebrada divendres.

Més vendes

El saló calcula "un augment de vendes generalitzat" i considera que això confirma un moment d'optimisme, amb oferta diversa per a públic divers, tant col·leccionistes com a lectors casuals que busquen les darreres tendències.

La propera edició es farà del 4 al 6 d'abril del 2025, també de divendres a diumenge com aquest any.

Saló del Còmic de Barcelona

El Saló del Còmic de Barcelona és un esdeveniment anual que se celebra a la ciutat de Barcelona, Espanya. És un dels principals esdeveniments de la indústria del còmic a Espanya i Europa, on es reuneixen aficionats, professionals, editors, autors i empreses relacionades amb el món del còmic i la cultura pop.

Al saló, els assistents poden gaudir d´exposicions, conferències, tallers, firmes d´autògrafs, i l´oportunitat de comprar còmics i productes relacionats.

A més, és un espai on es presenten novetats editorials, es premia el talent del sector i es fomenta lintercanvi cultural i creatiu entre els participants.

El Saló del Còmic de Barcelona és un esdeveniment destacat que atrau una àmplia audiència de totes les edats i perfils interessats en el món del còmic i la cultura popular.