Pla Endreça

El pla de Barcelona per a aquest estiu: reforçar els serveis amb 600 treballadors

Els agents de la Guàrdia Urbana es doblaran amb 200 efectius més que l'estiu del 2023

L'Ajuntament de Barcelona reforçarà els serveis aquest estiu amb prop de 600 treballadors municipals, amb un dispositiu que compta amb un augment de la plantilla de la Guàrdia Urbana, amb 200 agents més respecte a l'estiu del 2023.

L'alcalde, Jaume Collboni, ha explicat aquest divendres en roda de premsa, juntament amb els tinents d'alcalde Laia Bonet i Albert Batlle, el dispositiu, que s'emmarca al Pla Endreça, la mesura amb què el govern municipal vol "mantenir la excel·lència de l'espai públic".

La Guàrdia Urbana, que treballarà conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, actuarà per prevenir l'incivisme i mantenir la convivència i la seguretat ciutadana, i també per reduir la contaminació acústica.

Es limitaran 15 espais festius per restringir al màxim l‟emissió i reduir l‟impacte acústic als habitatges més propers i vetllaran pel compliment de la normativa dels locals de concurrència pública.

Neteja i platges

Els equips de neteja s'augmentaran fins a 85 i hi treballaran 288 persones, es reforçarà el buidatge de papereres, i s'incorporarà la neteja intensiva a les platges, als parcs ia les zones d'estada.

Aquesta temporada de platges, que s'allargarà fins a finals d'octubre, hi haurà 100 agents patrullant i 24 persones que informaran a peu de sorra de 10 a 20 hores, a més de 70 agents cívics desplegats per tota la ciutat.

També hi haurà un ampli dispositiu per prevenir les violències masclistes amb punts liles diürns i nocturns, i la Guàrdia Urbana reforçarà els itineraris segurs establerts durant tot l'any des de les zones de lleure fins a les parades de transport públic més properes.

"El pla Endreça no fa vacances", segons Collboni

"El Pla Endreça no fa vacances", ha afirmat Collboni, que ha insistit que l'Ajuntament dóna màxima importància a l'espai públic mitjançant aquesta mesura que assegura que simbolitza aquesta prioritat i preocupació.

Ha recalcat que "hi ha hagut un canvi de la situació" a l'espai públic respecte als últims anys, que veu evident i perceptible, i per això ha defensat dedicar més recursos a l'estiu.