La ciutat ja té el sistema de bicicletes compartides

Reus presumeix dels resultats de la Ganxeta, el servei de bicicletes compartides

El govern municipal explica que, a la primera setmana, hi va haver més de 2.100 viatges amb aquests vehicles

La Ganxeta, el servei públic de bicicleta compartida de l'Ajuntament de Reus, ha registrat 2.100 viatges la primera setmana de funcionament. I és que es va posar en marxa el 30 de gener passat.

Per a l'estrena del servei es va posar en marxa una promoció que permet gaudir de la Ganxeta de manera gratuïta fins al 29 de febrer. Amb el codi ESTRENA, l'usuari pot fer tants viatges de 30 minuts com vulgui sense cap cost. El codi, que dóna dret a utilitzar el servei gratuïtament durant 24 hores, s'ha fet servir 1000 vegades durant la primera setmana del servei.

Daniel Marcos, president de Reus Mobilitat i Serveis, assegura que “les dades confirmen que la ciutadania s'està fent seva la Ganxeta”. Destaca “la campanya de llançament i promoció del nou servei de mobilitat sostenible”.

"Estem convençuts que la política de preus públics i la facilitat d'ús de la bicicleta compartida ens donaran dades igualment positives a partir del març", afegeix.

A més, s'han activat diverses bonificacions per a usuaris habituals i s'han habilitat tres modalitats de subscripció mensual segons la franja d'edat.

  • Ganxeta Jove: de 14 a 29 anys, 6 euros al mes, descompte del 50% al quart mes després de tres mesos d'abonament consecutiu. En cas que la subscripció es mantingui activa, s'aplicarà el descompte després de cada trimestre.
  • Ganxeta Daurada: a partir de 65 anys, 6 euros al mes, descompte del 50% al quart mes després de tres mesos d'abonament consecutiu. En cas que la subscripció es mantingui activa, s'aplicarà el descompte després de cada trimestre.
  • Ganxeta: resta d´usuaris, tarifa de 9 euros al mes. Aquesta modalitat incorpora dos descomptes, un per fidelitat i un altre per incentivar-ne l'ús.