La roda del silenci protesta contra el soroll nocturn al cor del Raval

La roda del silenci protesta contra el soroll nocturn al cor del Raval

L'esfera, adornada amb un mural d'una dona tapant-se les orelles, cerca visibilitzar la lluita pel dret al descans en una mobilització comunitària

Aquest dissabte al matí, una impactant escena es va desenvolupar als carrers del Raval. Una gran roda, coneguda com la "roda del silenci", era empesa per un grup de veïns en una manifestació contra els problemes de convivència al barri i el constant soroll nocturn que pertorba el descans dels residents. L'esfera de la roda presenta l'emblemàtic mural d'una dona tapant-se les orelles, simbolitzant la lluita contra l'estrèpit urbà.

El recorregut d'aquesta protesta peculiar va iniciar al voltant de les 11 del matí al carrer de l'Aurora. Els participants, unes deu persones del Raval i també del Gòtic, tenien programat portar-la durant una hora per la rambla del Raval i la plaça d'Aurelia Capmany, continuant pels carrers del Carme i dels Àngels, la plaça dels Àngels i el carrer de Joaquín Costa. La jornada culminarà amb un vermut popular a la rambla del Raval.

Aquesta no és la primera vegada que la roda del silenci travessa els històrics carrers de la ciutat. Ja el desembre del 2022, un grup de veïns la va fer rodar pel Raval i el Gòtic en una demostració pel dret al descans, considerant-ho una necessitat vital.

Les queixes pel soroll al barri de Ciutat Vella són constants, especialment durant les nits. Al juny, un grup de residents del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera va col·locar un mural al passeig del Born per denunciar la contaminació acústica i exigir que es respecti el dret al descans.