Sabadell - Atur

Sabadell millorarà la inserció laboral de persones a l'atur

Això es produirà gràcies a una injecció econòmica de 2 milions dʻeuros

La Junta de Govern Local de Sabadell va acceptar aquest passat dilluns 3 de juny la subvenció atorgada pel Servei Públic dOcupació de la Generalitat de Catalunya per a actuacions englobades en una nova edició del programa Treball i Formació. La subvenció és de 2.154.378,38 euros.

L'objectiu del programa és formar i contractar persones a l'atur que tenen dificultats afegides o especials a l'hora de trobar feina, alhora que es fan obres i serveis d'interès general i social a la ciutat. El programa s'adreça als col·lectius de més grans de 52 anys, persones en risc de caure en atur de llarga durada, persones no perceptores de prestació per desocupació, persones destinatàries de la renda garantida de la ciutadania, dones i persones trans.

El programa tindrà 12 mesos de durada i totes les persones participants realitzaran, dins de la jornada laboral, una activitat de formació transversal en habilitats socials de comunicació i resolució de conflictes al centre de treball. Al llarg del contracte, les persones participants també rebran un acompanyament individual per ajudar a adquirir les aptituds que millorin el seu accés posterior al mercat de treball.

Segons les darreres dades recollides, el grau de satisfacció de les persones participants arriba al 91%.

Les dades més recents apunten que a Sabadell hi ha 11.159 persones en situació d'atur, fet que es tradueix en un 9,88%.

Especialitats

Els programes que s'iniciaran inclouen les especialitats següents: construcció, pintura, fusteria, neteja d'equipaments, magatzem, instal·lacions, jardineria, suport a tràmits digitals, informadors/es municipals, mainaderes, acompanyament a gent gran i atenció a la ciutadania.

Gràcies a la feina d'aquestes persones es desenvoluparan, entre d'altres, actuacions de millora de la via pública, vivendes socials, equipaments municipals i mobiliari. A més, es faran tasques de jardineria al parc de Catalunya ia la zona del tren, entre d'altres.

Contractació de persones

Per participar als processos de selecció és imprescindible estar inscrit a l'Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). És des de l'OTG des del qual deriven les persones usuàries a l'Ajuntament de Sabadell.