Alumnes i professors de l'institut Ca N'Oriac de Sabadell (Barcelona)

Sabadell rep el premi Baldiri a l'Escola Transformadora de la Fundació Carulla

Ha anat a parar a l'institut Ca n'Oriac

CATALUNYA.-L'institut Ca n'Orial de Sabadell, premi Baldiri a l'Escola Transformadora de la Fundació Carulla

Reconeix els esforços per ensenyar el català i innovar en processos educatius


BARCELONA, 8 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'institut Ca n'Orial de Sabadell (Barcelona) ha guanyat el premi Baldiri a l'Escola Transformadora de la Fundació Carulla, que guardona el centre amb 4.500 euros per fer servir l'educació artística com a element transformador que fomenta la comunitat, l'aprenentatge del català a a través del teatre i la cohesió social.

El centre educatiu de Sabadell ha rebut el premi en un acte aquest dissabte a l'Espluga de Francolí (Tarragona) a l'edició 46 de la iniciativa, que premia projectes educatius que donen resposta a l'"emergència lingüística del català" a les escoles i les experiències creatives i innovadores a les aules, segons ha explicat la Fundació Carulla en un comunicat.

Els premis Baldiri d'aquest any han rebut un total de 141 propostes de projectes educatius, 29 dels quals han obtingut algun premi.

En tota la seva trajectòria, aquests guardons han permès gairebé 600 escoles i 22.000 alumnes tirar endavant les seves iniciatives d'innovació educativa, que fan servir l'art i la cultura per millorar l'experiència educativa i fer canvis a la societat.

Altres centres reconeguts a la categoria d'Arts i Llengua, amb premis de 3.500 euros, són el CEIP Divina Aurora de Tavernes de la Valldigna (València), les tres escoles de primària de Cassà de la Selva (Girona), l'institut Antoni de Martí i Franquès (Tarragona), ol'escola Vedruna Immaculada de la ciutat de Barcelona.

A la mateixa categoria d'Arts i Llengua, també hi ha l'Institut Escola Elisabets de Barcelona, el CRA Celums de Cinctorres (Castelló), i l'escola Alfred Mata de Puig-reig (Barcelona).

La directora de la Fundació Carulla, Marta Esteve, ha destacat que "la integració de la cultura i les arts als projectes guanyadors amb els premis Baldiri ha proporcionat als estudiants una plataforma per explorar noves formes dʻexpressió, ha reforçat les seves habilitats creatives i ha establert una connexió profunda amb el seu entorn cultura”.

La jornada del lliurament de premis ha comptat també amb diverses activitats educatives per a alumnes, professors i famílies, i tallers que han permès als assistents reflexionar sobre àmbits com la natura, la sostenibilitat i el paper de les dones al món rural.