Santa Coloma de Gramenet amb un símbol d'alerta

Santa Coloma, en alerta: hi ha risc d'esfondrament de dos edificis

19 habitatges han estat desallotjats de la finca construïda a la dècada dels 60

Uns 60 veïns han estat evacuats aquest dimarts dels seus domicilis als números 9 i 11 del carrer Pirineus de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) per l'aparició d'una esquerda a l'estructura interna que provoca un risc d'esfondrament, informen fonts municipals dimecres.

Un total de 51 persones, de les quals 13 menors, han sol·licitat des d'aquest dimarts assistència habitacional al consistori, que han estat reallotjades al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona, tal com ha avançat 'El Periódico'.

En total, 19 vivendes han estat desallotjades de la finca construïda a la dècada dels 60, on es troben treballant tècnics aquest dimecres després d'un informe tècnic que recomanava el desallotjament davant del risc d'esfondrament.

Davant d'això, els serveis municipals han declarat la situació d'emergència i el decret de cessament de l'habitabilitat de 19 dels 31 habitatges per protegir la seguretat de les persones residents.

L'evacuació es produeix tres setmanes després de l'esfondrament d'un edifici de cinc blocs a Badalona (Barcelona) que va acabar amb la vida de 3 persones, a 2 quilòmetres de l'edifici del carrer Pirineus.