Núria Marín, en un acte públic

El sentit agraïment de Núria Marín: ''El nostre camí continua''

L'alcaldessa socialista de l'Hospitalet de Llobregat va anunciar el 22 de maig la seva futura marxa del consistori

"Ahir vaig comunicar la meva decisió de deixar de ser l'alcaldessa d'aquesta ciutat. Han estat setze anys de feina de tothom per construir una ciutat millor".

Així comença l'agraïment emotiu que l'actual alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha fet aquest 23 de maig al matí a través del seu perfil de X.

"El nostre camí segueix, i el meu compromís amb la ciutat es manté intacte. Gràcies de tot cor, l'Hospitalet!", conclou el seu breu però carregat missatge d'agraïment.

Indiscutible a la ciutat

La decisió, comunicada dimecres passat 22 de maig, fa que s'aproximi el final d'una era indiscutible al capdavant del govern municipal de l'Hospitalet.

Vicepresidenta del PSC i expresidenta de la Diputació de Barcelona, va entrar a treballar com a funcionària a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat el 1985, fent-se càrrec de la direcció del Mercat Municipal de Santa Eulàlia (tot i que ella és d'un altre barri, Collblanc).

Va començar la seva militància política a les Joventuts Socialistes de Catalunya i el 1981 es va afiliar al Partit del Socialistes de Catalunya. El 2008 va assumir la primera secretària de la Federació d'Hospitalet del PSC amb més del 99% dels vots.

El 1995 va ser triada regidor a la seva ciutat natal, i 4 anys més tard va ser nomenada primera tinent d'alcalde i va assumir la responsabilitat de l'Àrea d'Economia i Hisenda.

El seu gran moment, però, arribaria el 2008, quan va assumir l'alcaldia, ja que un altre tòtem del socialisme hospitalenc, Celestino Corbacho, era nomenat ministre de Treball.

Va ser reelegida com a alcaldessa a totes les eleccions municipals, obtenint sempre majories absolutes.

Tot i que deixa l'alcaldia després de més de dècada i mitja al càrrec, seguirà com a senadora... i és un dels noms que es postulen en un hipotètic govern de la Generalitat liderat per Salvador Illa.

Igual que Marín, sona per a aquest executiu una altra alcaldessa de l'àrea metropolitana, Núria Parlon.

Qui en serà el relleu?

El tinent d'alcalde David Quirós serà qui la substituirà al capdavant de la segona ciutat més gran de Catalunya. Marín deixarà el càrrec el proper 15 de juny, per la qual cosa el relleu de la vara es donarà posteriorment a aquesta data.