Abocament d'escombraries

Tarragona multa els responsables de 10 abocaments incontrolats

El govern municipal de la ciutat tenia detectats aquests fets durant els darrers 3 mesos

La Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana de Tarragona, en col·laboració amb el departament de Neteja Pública, ha aconseguit localitzar i multar els autors de 10 abocaments de mobles, bosses de les escombraries i altres materials al mig del carrer. 9 es van fer el novembre i el desembre del 2023 i l'altre el gener del 2024.

Arran de les inspeccions i avisos fets per part de veïns i un cop feta la investigació, s'han pogut identificar i localitzar els autors dels fets, als quals se'ls ha imposat en sis dels casos una multa lleu de 600 euros i els altres quatre, una multa greu de 2.400 euros. Les localitzacions estan en zones molt diferenciades de la ciutat que van des de la Mora, al carrer Guad-el-Jelú o al Polígon Francolí, entre d'altres.

L'any passat se'n van posar 52 d'abocaments incontrolats (on consten els 9 de novembre i desembre) i el 2022, 58. Des de l'Ajuntament, la consellera de Neteja Pública, Sonia Orts, vol destacar “els bons resultats obtinguts gràcies al gran treball coordinat entre Neteja i UMA, que estan detectant cada cop més i de forma més efectiva, aquests infractors”, però alhora estem esperançats “perquè creiem que a poc a poc estem fent més conscients els tarragonins i tarragonins de la gravetat d'aquests fets, i esperem que això es vegi revertit en les xifres, de manera progressiva”.

Des de l'Ajuntament es recorda als veïns que cal "una major sensibilització i cura per part de tots", alhora que s'adverteix que no complir les ordenances municipals, en aquest cas l'Ordenança General de Convivència Ciutadana, comporta "sancions econòmiques".