Un vagó del Metre de Barcelona

El tram del Metro de Barcelona que es talla la nit del 20 d'abril i el dia 21

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ho ha anunciat aquest dilluns 15 d'abril

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) durà a terme aquest cap de setmana una obra de millora de la infraestructura en un tram de la línia 2 de metro, cosa que obligarà a suspendre la circulació de trens entre La Pau i Gorg durant 26 hores.

Des del dissabte 20 d'abril a les 10 del vespre fins al final del servei del diumenge 21 d'abril, els usuaris d'aquest tram de metro han d'utilitzar el servei especial d'autobusos o fer rutes alternatives a altres xarxes de transport públic de la zona , com la L4 (La Pau), L10 (Gorg) o les línies del tramvia (T4, T5 i T6). La resta de la línia, entre Paral·lel i La Pau, d'una banda, i entre Gorg i Badalona Pompeu Fabra, de l'altra, funcionarà amb les freqüències i els horaris habituals dels dissabtes i festius.

La suspensió del servei durant 26 hores és necessària per fer feines de manteniment a la zona de vies que requereixen un horari més ampli que l'habitual en les tasques nocturnes. La intervenció es durà a terme a l'entorn de la zona de l'estació d'Artigues/Sant Adrià. A efectes pràctics, hi haurà circulació normal de trens a tota la línia 2 fins a les 22 hores del dissabte 20 d'abril, moment en què el servei es veurà interromput fins a la finalització del servei (12 de la nit) del diumenge 21 d'abril, deixant sense servei el tram un total de 26 hores. El servei complet es reprendrà el dilluns 22 d'abril a les 5 del matí.

En substitució del metro, entre el dissabte a la nit i el diumenge hi haurà un servei d'autobusos llançadora entre La Pau i Gorg amb parada a prop de les estacions afectades i capacitat i horari similars. Això vol dir que dissabte la primera sortida del servei especial d'autobús dels orígens (La Pau i Gorg) serà a les 22 hores i funcionarà durant tot el diumenge. L'últim autobús sortirà dels orígens a la mitjanit del mateix diumenge.

Es preveu la normalització del trànsit de trens el dilluns 22 al'hora habitual d'inici del servei de metro, les 5 del matí. Altres alternatives de mobilitat són la xarxa de metro, amb connexions a La Pau (L4) ia Gorg (L10) i el Trambesòs a Sant Roc i Gorg.