El vaixell escola Glòria

Últims dies per veure el vaixell escola Gloria de Colòmbia, amarrat a Barcelona

Va arribar el passat dissabte 11 a les aigües de la ciutat i està previst que l'abandoni el pròxim dimecres 15

El vaixell escola Gloria, de l'Armada de Colòmbia, va arribar dissabte passat 11 de maig al Port de Barcelona amb el propòsit de difondre la riquesa cultural i l'hospitalitat colombiana. En la seva travessia pels oceans, aquest majestuós vaixell porta un missatge de germanor i amistat, estenent la identitat de Colòmbia per tot el món.

Amb el suport de ProColòmbia, el vaixell s'ha transformat en una veritable ambaixada cultural, especialment en aquest moment tan significatiu que commemora el desè aniversari de la mort del conegut premi Nobel Gabriel García Márquez. Aquesta visita adquireix un valor encara més especial en recordar la relació especial que va tenir García Márquez amb la capital de Catalunya. Sense anar més lluny, una de les bibilioteques de Barcelona porta el nom de Gabo .

Els veïns de la ciutat (però també els visitants) tenen l'oportunitat d'explorar aquest magnífic navili de forma gratuïta fins dimecres que ve 15 de maig.

Quarta visita de Glòria

Aquesta és la quarta vegada que el vaixell 'Gloria' visita la capital catalana, enfortint els llaços d'amistat entre Colòmbia i Catalunya, i enriquint culturalment tots els qui tenen el privilegi de conèixer-lo.

Quina oportunitat meravellosa per submergir-se en la cultura colombiana i celebrar la vida i l'obra d'un dels seus representants més grans!

La resta del recorregut

El navili va partir de Cartagena de Indias, ubicada al Carib colombià, l'1 de març, marcant l'inici de l'expedició 'El Azul que nos une'. Després de visitar Baltimore, Lisboa, Civitavecchia i Marsella, ha arribat ara al port de Barcelona, transportant a bord 73 estudiants, incloent 12 dones, que s'estan preparant per assumir rols com a oficials a l'Armada de Colòmbia.

Des de Barcelona, el vaixell navegarà amb 74 nous cadets amb destinació a Anvers, a Bèlgica, on romandran del 31 de maig al 3 de juny. Després, tenen programat ser a Estocolm, Suècia, de l'11 al 14 de juny; a Kiel, Alemanya, del 21 al 24 de juny; a l'Haia, Països Baixos, del 27 al 30 de juny; i finalment, conclouran la seva travessia a Londres, Regne Unit, del 3 al 6 de juliol.