Galledes amb el símbol d'una dona i un home

CSIF: ''La igualtat no és només una meta a futur, és el nostre compromís diari''

La Central Sindical Independent i de Funcionaris de Catalunya declara a CatalunyaPress el seu manifest sobre el Dia de la Dona

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu a les administracions públiques i amb presència creixent al sector privat, commemora el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb el lema “Unint esforços, construint igualtat”; una jornada en què seguim denunciant les situacions de discriminació, abús i violència que pateixen les dones.

A CSIF celebrem la força i l'incansable esforç de les dones en la lluita per la igualtat. Des de totes les àrees de la nostra organització sindical, el nostre compromís és enderrocar barreres i treballar per construir una societat on la igualtat sigui una realitat, construint conjuntament dones i homes un present i un futur amb oportunitats igualitàries.

Celebrem els èxits aconseguits i aspirem a que generacions futures trobin un àmbit laboral més equitatiu on el talent i la dedicació no coneguin gènere, on totes les veus siguin escoltades, on les dones prosperin sense obstacles ni discriminació.

La igualtat de gènere no és només una fita a futur; és el nostre compromís diari. Som testimonis de les dificultats que pateixen les dones en l'àmbit laboral: contractes parcials, temporals, manca de conciliació i coresponsabilitat continuen sent alguns dels grans problemes diaris.

A més, la bretxa salarial de gènere ha augmentat, i, de seguir a aquest ritme, la igualtat retributiva amb els homes no serà efectiva fins d'aquí a mig segle.

Reafirmem el nostre compromís amb l'eradicació de la violència de gènere en totes les formes. Exigim mesures efectives per prevenir, sancionar i eradicar l'assetjament sexual i per raó de sexe als llocs de treball, així com per garantir la protecció i el suport a les víctimes de violència masclista.

És responsabilitat de totes i tots construir una cultura de respecte i tolerància zero envers qualsevol forma de violència de gènere.

Celebrem el 8 de març reivindicant:

  • La inclusió de la perspectiva de gènere de manera transversal en tots els àmbits, polítiques públiques, socials, empreses privades i administracions.
  • Tolerància 0 a la violència contra la dona. No és No.
  • Anàlisi i avaluació anual de la bretxa salarial de gènere, així com creació de normativa específica similar al Reial Decret 902/2020 per realitzar auditories retributives a les administracions públiques.
  • Implantació de mesures de conciliació sense pèrdua retributiva. Demanem la correcta transposició de la Directiva (UE) 2019/1158 de 20 de juny de 2019 relativa a la conciliació de la vida familiar i la vida professional dels progenitors i els cuidadors que a Espanya actualment s'ha transposat al Reial decret llei 5/2023, del 28 de juny.
  • Negociació i posada en marxa de Plans d'Igualtat encara pendents tant a l'empresa privada com a les administracions públiques.
  • Creació de la figura del delegat/ada sindical especialitzada en Igualtat i contra la violència de gènere a cada centre de treball que pugui vetllar pel compliment de la Igualtat dins làmbit laboral.